VAALEA RIISIJAUHO ON HIENOJAKOINEN LEIVONTAJAUHO
Vaalea riisijauho on riisistä valmistettu gluteeniton jauhovaihtoehto terveelliseen leivontaan ja ruoanlaittoon. Se on maultaan mieto ja pehmeä, minkä vuoksi se sopii hyvin niin suolaiseen kuin makeaankin leivontaan.
Riisiä kasvaa luonnonvaraisena Aasiassa, jossa lähes kaikki maailman riisi viljellään. Sen viljely on aloitettu jo tuhansia vuosia ennen ajanlaskun alkua. Suomeen riisi tuli 1600-luvulla, jolloin se oli arvokas ruoka-aine. Nykyään riisi on yksi maailman suosituimmista raaka-aineista ja lisukkeista, ja se on monen keittiön peruselintarvike.
Vaalea riisijauho toimii leivonnassa hyvin sellaisenaan ja on koostumukseltaan hyvin hienojakoista. Maultaan vaalea riisijauho on melko neutraalia. Gluteenittomana jauhona sillä ei ole sitkoa tuovaa ominaisuutta, mutta käyttämällä sitä yhdessä psylliumkuidun kanssa leipomuksista tulee kuohkeita ja helposti käsiteltäviä.
Kokeile vaaleaa riisijauhoa myös sekoitettuna muiden jauhojen, esimerkiksi tattari- ja mantelijauhon kanssa. Voit käyttää vaaleaa riisijauhoa monipuolisesti leivontaan ja valmistaa siitä leipää, sämpylöitä, lettuja, pannukakkuja, piirakkapohjia, pizzapohjan tai herkullisen täytekakun. Riisijauhomme soveltuu hyvin myös puuron valmistukseen.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.