CASHEWTAHNA HURMAA KERMAISUUDELLAAN JA MONIKÄYTTÖISYYDELLÄÄN
Luomutuotettu cashewtahna on ehdottomasti yksi suosituimpia Foodin-tahnoja! Se on samettisen täyteläinen 100% luomu cashewpähkinöistä valmistettu herkkutahna. Tuoreiden cashewpähkinöiden ominaisuuksia sisältävä tahna sopii niin suolaisten kuin makeiden ruokien yhteyteen.
KÄYTÄ NÄIN
Käytä cashewtahnaa dippinä tai levitteenä, sekä kastikkeena suolaisten aterioiden kuten sosekeittojen ja paistettujen kasvisten tai välipalojen kanssa. Loihdi kermaisesta tahnasta erilaisia kastikkeita käyttämällä erilaisia mausteita kuten mustapippuria, curryä, kurkumaa tai vaikkapa lakritsijauhetta.
Tahnan kermaisen täyteläinen koostumus on omiaan myös herkkujen täytteenä, kakuissa, muffineissa, piirakoissa eli aivan kaikenlaisissa leivonnaisissa. Käytä tahnaa myös koristeena tai kuorrutteena tuorepuuron, chiavanukkaan, hedelmäsalaatin tai smoothien päällä.
Cashewntahna on innostanut asiakkaitamme erityisesti herkutteluun! Oletko jo kokeillut dipata omenalohkoja, tai täyttää meheviä medjol-taateleita tällä kermaisella herkulla? Monikäyttöisyydestään huolimatta useimmat meistä pitävät cashewtahnasta kuitenkin suoraan suuhun lusikoituna!
Huomaa, että cashewpähkinän juoksevaa öljyä saattaa nousta tahnan pinnalle, joten sekoita tahna tarvittaessa tasaiseksi ennen käyttöä.
CASHEWTAHNA VALMISTUS
Valmistamme kaikki valikoimamme pähkinä- ja siementahnat Vaajakosken tehtaallamme perinteisellä kivimyllymenetelmällä. Ihanan pehmeä luomutuotettu cashewtahna on jauhettu valikoiduista käsinpoimituista, paahtamattomista cashewpähkinöistä. Pitkällä ja hellävaraisella kivimyllyjauhamisella sekä matalalla, alle 42 asteen lämpötilalla saamme aikaan parhaan mahdollisen lopputuloksen niin ravinteiden säilymisen kuin samettisen maun ja tekstuuriinkin suhteen.
Cashewtahna säilyy avattuna huoneenlämmössä 3 kk. Sulje kansi tiiviisti ja säilytä valolta suojassa.
Luomu, gluteeniton, maidoton, vegaaninen, GMO-vapaa. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia ja seesaminsiemeniä.
RESEPTEJÄ FOODIN-TAHNOISTA
Gluteeniton hasselpähkinä-nougatpala
Maidoton, vegaaninen cashewpähkinäjuusto
Gluteenittomat pähkinäbrowniet
Värikas kukkakaalisalaatti kurpitsansiementahnan kera, Hellapoliisi
Lue lisää stone ground -valmistuksesta >>

“Silkkisen kermainen koostumus on mennyt naimisiin allekirjoittaneen makunystyröiden kanssa. Sormiruokailun tarpeessa dippailen tahnapurkkiin viipaloituja varsisellerin, kurkun ja porkkanan slaisseja sekä käytän salaattien joukossa antamaan ruokaisaa koostumusta. Sekoitan purkkiin usein myös pienene maustesekoituksen, joka tekee tahnasta vielä herkullisemman dippikastikkeen (esim. Madras curry + ravintohiivahiutale + merisuola).” – Jaakko, Foodinin kehitysjohtaja

”Cashewtahna on ihanaa puuron tai jugurtin kaverina, ja meillä siihen on hurahtanut etenkin pieni poikani. Cashewtahna onkin mainio keino saada hyviä rasvoja perheen pienimmillekin!” – Tuulia Talvio
Susanna –
Paras apu herkkunälkään. Sopii mm. porkkanan tai omenan dippaukseen täydellisesti
Julia (varmistettu kirjoittaja) –
Smoothiebowlin päälle granolaa ja cashewtahnaa. Ahh – en tiedä paremmasta, super hyvää!!👌🏻Ensimmäinen purkki kului todella nopeaa ja en ole sen jälkeen lasista smoothieta enää juonut 😀
Melina (varmistettu kirjoittaja) –
Joka aamu puuron ja marjojen kanssa tämä käytössä. Ihan koukussa! <3 Ihana koostumus!
Iida (varmistettu kirjoittaja) –
Silkkinen koostumus, mielettömän hyvää eikä sisällä mitään muita kuin cashew pähkinöitä 🙂 Sopii kaikkeen