KUITUPITOINEN PSYLLIUMJAUHE
Psylliumjauhe on ratamokasvin siementen kuidusta valmistettua erittäin hienojakoista jauhetta, joka sisältää runsaasti ravintokuitua. Se sopii kuidun lähteeksi tasapainoiseen ruokavalioon, sekä täydentämään kuidun saantia erikoisruokavalioita noudatettaessa.
Psylliumjauhe sopii hyvin nautittavaksi sellaisenaan. Se sitoo itseensä runsaasti nestettä, ja saa aikaan kuohkean, geelimäisen koostumuksen. Gluteenittomassa leivonnassa se parantaa leipomusten koostumusta ja käsiteltävyyttä tuoden taikinoihin sitkoa ja kuohkeutta. Psylliumin kanssa leivottaessa lopputuloksesta tulee mehevämpiä, ja leivonnaiset pysyvät paremmin kasassa. Psylliumjauhe on psylliumkuitua hienompaa koostumukseltaan. Tämän ansiosta se sitoo vettä psylliumkuitua runsaammin, joten psylliumjauhetta kannattaa käyttää leivonnassa kuitua pienempiä määriä.
NÄIN KÄYTÄT PSYLLIUMJAUHETTA
Sekoita psylliumjauhe taikinanesteeseen, ja anna turvota vähintään kymmenen minuuttia ennen muiden jauhojen lisäämistä. Psylliumjauhetta ei tarvitse käyttää paljoa, vaan jo teelusikallinen taikinanestettä kohden riittää. Koska psyllium sitoo itseensä runsaasti vettä, se vähentää myös muiden käytettävien jauhojen määrää.
Psylliumilla saat lisää kuohkeutta ja täyteläisyyttä myös smoothieihin, jogurtteihin ja puuroihin. Voit nauttia sitä myös sellaisenaan kuitulisänä nesteeseen sekoitettuna. Psyllium muodostaa veden kanssa geelimäisen massan. Psylliumin nestettä sitovan ominaisuuden vuoksi sen kanssa on tärkeä nauttia riittävästi nestettä.
Luomu, raaka, gluteeniton, maidoton, vegaaninen, GMO-vapaa. Ei sisällä lisä-, tai säilöntäaineita.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).
GLUTEENITTOMIA RESEPTEJÄ
6 x helppo aamupala, Maiju Riskala >>
Terveellinen mysli, Elina Ada Sofia >>
Suklaakakku ja kvinoasalaatti, Tuulia Talvio >>
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.