PSYLLIUMKUITU TUO SITKOA JA KUOHKEAA RAKENNETTA
Psylliumkuitu on ratamokasvin siemenistä valmistettua kuitujauhetta, joka sisältää runsaasti ravintokuitua. Se sopii kuidun lähteeksi ruokavalioon, ja täydentämään kuidun saantia erikoisruokavalioita noudatettaessa.
Psylliumkuitu sopii hyvin erityisesti gluteenittomaan leivontaan, sillä se parantaa gluteenittomien leipomusten koostumusta ja käsiteltävyyttä tuomalla taikinoihin sitkoa ja kuohkeutta. Psylliumin kanssa leivottaessa lopputuloksesta tulee kuohkeampia ja mehevämpiä, ja leivonnaiset pysyvät paremmin kasassa.
NÄIN KÄYTÄT PSYLLIUMKUITUA
Käyttäessäsi psylliumkuitua leivonnassa sekoita se taikinassa käytettävään nesteeseen, ja anna turvota vähintään kymmenen minuuttia ennen muiden jauhojen lisäämistä. Psylliumkuitua ei tarvitse käyttää paljoa, vaan ruokalusikallinen taikinanestettä kohden riittää. Koska psyllium sitoo itseensä runsaasti vettä, vähentää se myös käytettävien jauhojen määrää.
Psylliumilla saat lisää kuohkeutta ja täyteläisyyttä myös smoothieihin, jogurtteihin ja puuroihin. Voit myös nauttia kuitua sellaisenaan kuitulisänä nesteeseen sekoitettuna. Psyllium muodostaa veden kanssa geelimäisen massan. Psylliumin nestettä sitovan ominaisuuden vuoksi sen kanssa on tärkeä nauttia riittävästi nestettä.
GLUTEENITTOMIA RESEPTEJÄ
6 x helppo aamupala, Maiju Riskala >>
Amaranttipuuro, Mirka Tuovinen >>
Kvinoahiutalepuuro, Mirka Tuovinen >>
Kikherneletut, Mirka Tuovinen >>
Gluteeniton ja maidoton pizzapohja. Mirka Tuovinen >>
Terveellinen mysli, Elina Ada Sofia >>
Suklaakakku ja kvinoasalaatti, Tuulia Talvio >>
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.