PSYLLIUMKUITU TUO SITKOA JA KUOHKEAA RAKENNETTA
Psylliumkuitu on ratamokasvin siemenistä valmistettua kuitujauhetta, joka sisältää runsaasti ravintokuitua. Se sopii kuidun lähteeksi ruokavalioon, ja täydentämään kuidun saantia erikoisruokavalioita noudatettaessa.
Psylliumkuitu parantaa leipomusten koostumusta ja käsiteltävyyttä tuomalla taikinoihin sitkoa ja kuohkeutta. Psylliumin kanssa leivottaessa lopputuloksesta tulee kuohkeampia ja mehevämpiä, ja leivonnaiset pysyvät paremmin kasassa.
Psylliumkuitu sekä –jauhe ovat samasta raaka-aineesta eli ratamokasvista valmistettua kuitua tai jauhetta. Psylliumkuidulla saa aikaan ruoanlaitossa ja leivonnassa paksumpaa sekä kuohkeampaa koostumusta, kun taas hienomman koostumuksen omaavalla psylliumjauheella saadaan aikaan leivonnassa sitkoa. Molempia näistä voidaan käyttää tuomaan ruokaan lisärakennetta sekä kuidun saantia täydentämään.
NÄIN KÄYTÄT PSYLLIUMKUITUA
Käyttäessäsi psylliumkuitua leivonnassa sekoita se taikinassa käytettävään nesteeseen, ja anna turvota vähintään kymmenen minuuttia ennen muiden jauhojen lisäämistä. Psylliumkuitua ei tarvitse käyttää paljoa, vaan ruokalusikallinen taikinanestettä kohden riittää. Koska psyllium sitoo itseensä runsaasti vettä, vähentää se myös käytettävien jauhojen määrää.
Psylliumilla saat lisää kuohkeutta ja täyteläisyyttä myös smoothieihin, jogurtteihin ja puuroihin. Voit myös nauttia kuitua sellaisenaan kuitulisänä nesteeseen sekoitettuna. Psyllium muodostaa veden kanssa geelimäisen massan. Psylliumin nestettä sitovan ominaisuuden vuoksi sen kanssa on tärkeä nauttia riittävästi nestettä.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään gluteenitonta kauraa, pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
anna.lappi (varmistettu kirjoittaja) –
Huonosti toimivalle vatsalle täsmätuote. Pari teelusikallista sekoitettuna lasilliseen nestettä ja vartin päästä kuitujuoma on valmis.
ninni –
Oiva tuote tuomaan lisäkuitua sekä erinomainen gluteenittomaan leivontaan ehkäisemään leivosten murenemista.
👌🥧