HYVÄÄ TEKEVÄ RAAKASUKLAA

Foodin raakasuklaat ovat pitkän ajan intohimon tulos, eettinen ja ympäristöystävällinen parempi makunautinto! Perustajamme Lasse Jalkanen on erityisen suuri suklaan kuluttaja ja nautiskelija itsekin, minkä vuoksi suklaatuotteet ovat keskiössä ja erityisen huomion kohteena meillä Foodinilla. Tavoitteenamme on tarjota laadukkaasti ja eettisesti tuotettua kotimaista suklaata, jonka valmistukseen on käytetty ekstrapaljon rakkautta!

Raakasuklaa valmistetaan käsityönä

Raakasuklaamme on kotoisin Keski-Suomen sydämestä Jyväskylästä, jossa valmistamme jokaisen suklaalevymme alusta alkaen itse! Huolella ja rakkaudella käsityönä valmistettu suussa sulava suklaa syntyy kaksi vuorokautta hellästi kivimyllyssä jauhamalla.

Suklaan raaka-aineena käytetään Criollo-alkuperäislajikkeen kaakaopapuja, joita sadat perheet viljelevät elämäntyökseen Perun Amazonialla sademetsän sydämessä, missä kaakaolla on pitkä historia. Makeutensa makunystyröitä hivelevä suklaamme saa maailman kestävämmäksi makeuttajaksi tituuleratusta Indonesialaisesta kookossokerista. Kookossokerilla on myös alhainen glykeeminen indeksi, joten se on hyvä valinta myös sen suhteen. 

Kuluvan syksyn aikana päivitimme suklaan reseptejä niin, että lisäsimme kaikkiin suklaatuotteisiimme Bacillus coagulans -probiootteja. Näin saimme suklaisiimme entistä enemmän hyvää tekeviä ominaisuuksia! Kaikille suklaatuotteillemme on myönnetty Avainlippu osoituksena suomalaisesta osaamisesta ja työstä! Lue lisää raakasuklaatuotteidemme valmistuksesta täällä >>

Raakasuklaa sisältää vain aitoja raaka-aineita

Vain aitoja raaka-aineita sisältävän raakasuklaan pääraaka-aine kaakao on yksi maapallomme kompleksisimmista ja ravinteikkaimmista raaka-aineista. Kaakaota on jo pitkään käytetty sen energiaa ja jaksamista tuovien ominaisuuksien vuoksi. Se sisältää jopa yli 1200 aktiivista ainesosaa: luonnollisia entsyymejä, antioksidantteja sekä mineraaleja. Kaakaon painosta jopa 10% on antioksidantteja ja se on eniten magnesiumia sisältävä yksittäinen ruoka-aine. 

Raakasuklaa valmistetaan hyvinvointiasi tukevasta kylmäpuristetusta, laadukkaasta luomukaakaovoista. Lisäksi se on sokeria välttävälle parempi vaihtoehto. Raakasuklaa ei nimittäin sisällä lainkaan valkoista sokeria. Meillä suklaa makeutetaan matalan glykeemisen indeksin omaavalla kookossokerilla, joka nostaa veren sokeria hyvin maltillisesti. 

Raakasuklaan vaikutukset

Arvokkaiden ravinteiden lisäksi raakakaakaota sisältävä raakasuklaa lisää mielihyvän tunnetta. Raakakaakaon sisältämät anandamidi ja fenyylietyyliamiini, joka on tunnettu rakkaushormonina, saavat olon tuntumaan onnelliselta, iloiselta ja rennon huolettomalta. Raakasuklaan nauttimisen jälkeen kaverit saattavatkin tuntua normaalia mukavammilta ja elämä nautinnollisemmalta! Tämän lisäksi kaakao sisältää luontaisesti teobromiinia, jossa on samanlaisia luonnollisia virkistäviä, energisöiviä ja mielialaa kohottavia vaikutuksia kuin kofeiiniissa. 

Maitohappobakteerit suklaassa

Maitohappobakteerit ovat eläviä bakteereja, jotka tasapainottavat ruoansulatusta luomalla hyvää mikrobikantaa. Maitohappobakteerit parantavat elimistön immuunipuolustusta ja ovat apuna tuhoamassa huonoja bakteereja. Foodinin tavoitteena on tehdä ihmisille ja ympäristölle hyvää. Meille maitohappobakteerien lisääminen on ”No big deal.” Pienistä teoista syntyy iso vaikutus- siksi samalla kun herkuttelet suklaitamme hellit myös vatsaasi!

Suklaavalikoimamme

Kaikissa suklaa-herkuissamme yhdistyvät ravinteiden lisäksi aromikkaat, herkulliset makumaailmat. Tällä hetkellä valikoimastamme löytyy jopa 17 erilaista herkullista suklaalevyä sekä kymmenkunta erilaista suklaapäällysteistä pähkinää ja marjaa. Kivimyllyssä pehmeäksi työstetty kaakaomassa yhdessä kermaisten, täyteläisten pähkinöiden ja manteleiden sekä herkullisten kuivattujen marjojen kanssa luovat tasapainoisen makuelämyksen, joka hellii niin kehoa kuin mieltäkin.

Muutos raakasuklaatuotteiden nimeämisessä

Syksyllä 2019 Suomen Ruokavirasto (entinen Evira) määritti, ettei jatkossa nimeä ”raakasuklaa” tule käyttää tuotenimenä. Tämä johtuu siitä, että termiä ei ole määritelty kauppa- ja teollisuusministeriön laatimassa asetuksessa koskien kaakao- ja suklaatuotteita (451/2003). Lue lisää aiheesta täällä >>

Joulun suosikki Ginger Bread -suklaa

Raakasuklaa ja piparkakku ovat suussasulava makuyhdistelmä, jota ei kannata edes yrittää vastustaa. Mausteina tässä ihastuttavassa suklaassa on käytetty luomulaatuisia mausteita: kanelia, muskottipähkinää, neilikkaa, kardemummaa, maustepippuria, muskottipähkinän kukintoa ja inkivääriä.
Lue lisää piparkakkusuklaasta >>

“Foodinin Sininen” eli Coco´nut -suklaa

Foodinin siniseksi suklaaksi ristitty Coco´nut-suklaa on hurmannut suklaitamme herkuttelevat maitomaisuudellaan ja samettisella koostumuksellaan. Maitomainen koostumus ja maku saadaan aikaan aidolla kookosmaitojauheella.
Lue lisää Foodinin sinisestä >>

Aidoilla marjajauheilla maustetut suklaat 

Kun suomen metsän marjat mansikka ja mustikka yhdistetään aitoon luomusuklaaseen, ei maku voi olla muutta kuin valloittava.  Yksi suklaalevy sisältää painostaan lähes 10% pakastekuivattua mansikkajauhetta, joka vastaa yli desilitran verran tuoreita suomalaisia marjoja!
Lue lisää mansikkasuklaasta >>
Lue lisää mustikkasuklaasta >>

 

Aivovammakuntoutujia tukeva Fight Back -suklaa

Halusimme tehdä yhdessä aivovammakuntoutuja Pekka Hyysalon kanssa hyvää ja tästä tuloksena syntyi Happy Heart -suklaa.  Happy Heart on samettisen pehmeä makuelämys, joka kätkee sisälleen myös hyvää sydämelle tekevän Acticoan eli kaakaouutteen.  Mikä kuitenkin tärkeintä, jokainen ostettu Happy Heart suklaalevy tuo 50 senttiä Fight Back-yhdistykselle, jolla tuetaan paitsi Pekka Hyysaloa myös muita aivovammakuntoutujia ja syöpää sairastavia lapsia.
Lue lisää Happy Heart -suklaasta >>

 

Syksyn uutuus-suklaat: luomusuklaakuorrutetut mansikka ja vadelma

Suklaavalikoimamme täydentyy lokakuussa kahdella suussasulavalla suklaapäälysteisellä marjalla: mansikalla ja vadelmalla. Kotimaiset suosikkimarjat mansikka ja vadelma saavat suussasulavan kuorrutteen suositusta luomusuklaastamme. Tämä makujen yhdistelmä on vastustamaton.
Lue lisää suklaakuorrutetusta mansikasta >>
Lue lisää suklaakuorrutetusta vadelmasta >>

 

 

YHTEYSTIEDOT

Foodin – Rawmance Oy
Alasinkatu 1-3
40320 Jyväskylä

ASIAKASPALVELU

Avoinna arkisin 8-16
info@foodin.fi
040 648 6670

YHTEISTYÖKYSELYT JA MARKKINOINTI

Maria Huovinen
maria@foodin.fi
044 0210193
Mediamyynti vain sähköpostitse.

INTERNATIONAL CONTACTS

Lasse Jalkanen
lasse@foodin.fi
+358445300036

×  

Total: 0.00

Proceed to Checkout

Coupon/Referral Code? You'll enter that at checkout.