Raakasuklaa Amazonian Dark 70 %, luomu 40 g

2,95  / kpl

73,75 €/kg

Varasto loppu

AMAZONIAN DARK VIE SUORAAN SADEMETSÄN SIIMEKSEEN, KAAKAOPAVUN ALKULÄHTEELLE

Amazonian Dark vie suoraan kaakaopapujen syntysijoille Amazonian tumman ja salaperäisen sademetsän siimekseen. Suklaa saa uniikin makunsa sademetsässä kaakaopuuta ympäröivistä kasveista ja hedelmäpuista. Vivahteikkaassa tummassa suklaassa on myös aavistus lempeää luomulaatuista vaniljaa, joka syventää makunautintoa entisestään. Herkuttele Amazonian Darkilla pimeänä syysiltana nojatuolin nurkassa, tai käytä osana tumman täyteläistä leivontaa.

Foodinin raakasuklaat ovat pitkäaikaisen intohimon ja vastuullisen kehittämisen tulos. Perustajamme Lasse Jalkanen on tunnettu suuresta rakkaudestaan raakasuklaaseen, minkä vuoksi suklaat ovat erityisen tärkeä tuoteryhmä meillä Foodinilla.

Suklaan raaka-aineena käytetään Criollo-alkuperäislajikkeen kaakaopapuja, joita sadat perheet viljelevät elämäntyökseen Perun Amazonialla sademetsän sydämessä. Makeutensa raakasuklaamme saa maailman kestävimmäksi makeuttajaksi tituleeratusta indonesialaisesta kookossokerista, jossa on alhainen glykeeminen indeksi.

FOODININ RAAKASUKLAAT OVAT KOTIMAISTA KÄSITYÖTÄ

Foodinin Amazonian Dark -raakasuklaa valmistetaan suomalaisena käsityönä Vaajakosken tehtaallamme. Raakasuklaan valmistus tapahtuu perinteisellä kivimylly- eli stone ground -menetelmällä, jossa jättimäiset myllynkivet jauhavat kahdesta kolmeen vuorokautta raaka-aineet suklaamassaksi. Valmistusprosessin matalalla, alle 42 asteen, lämpötilalla varmistamme, että kaakaopavun ominaisuudet pysyvät tallella valmiiseen tuotteeseen asti. Hellävarainen kivimylly-käsittely vaikuttaa myös suklaan rakenteeseen ja pehmeyteen.

Suklaamassan valmistuttua sekä stone ground-mestarimme Sanna että Malla tekevät massalle tiukan maku- ja koostumusarvion. Tärkeää on varmistaa, että massa on tasaista ja silkkisen pehmeää sekä maku oikeanlaista. Tämän jälkeen massa temperoidaan eli lämpökäsitellään. Temperoinnilla varmistetaan suklaan kiiltävä ja kaunis sävy. Tumma suklaa vaatii hieman korkeampaa temperointilämpötilaa kuin vaalea suklaa. Temperoitu suklaamassa muotoillaan valmiiden muottien avulla suklaalevyiksi. Valmiit levyt käytetään vielä täristyslevyllä, joka poistaa ilmakuplat ja tasoittaa pinnan kauniiksi. Suklaalevyt jäähdytetään jääkaapissa.

Raakasuklaamme ovat vegaanisia, eivätkä ne sisällä lainkaan säilöntä- tai lisäaineita. Ei tarvitse kuin vilkaista ainesosalistaa – näissä suklaissa ei ole mitään turhaa.

Kaikki raakasuklaatuotteemme ovat saaneet Avainlippu-merkin osoituksena suomalaisesta osaamisesta ja työstä.

Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).

“Raakasuklaa on suklaanrakastajan unelma. Niin herkkua ja samaan aikaan hyvinvointia tukevaa! Raakasuklaalevyt, -rouheet ja -päällysteiset herkut ovat mun valintani, kun tekee mieli jotakin makeaa. Valikoimasta en edes osaa valita suosikkia, koska kaikki ovat niin hyviä.” – Alisa Talasmaa, wellnessmalli

Sisältö/Innehål

Kaakaopapu*, kookossokeri*, kaakaovoi*, vanilja*/Kakaobönor*,kokossocker*,kakaosmör*,vanilj*, *=luomu/ekologisk

Valmistusmaa/Tillverkningsland

Suomi/Finland

Pakkauskoko/Förpackning

40 g

Ravintoarvot/Näringsinnehåll

Energia/Energi: 542 kcal / 2267 kJ
Rasva/Fett: 43,3 g
-joista tyydytyneet/varav mättat fett: 26,1 g
Hiilihydraatit/Kolhydrater: 30,7 g
-joista sokereita/varav sockerarter: 26,8 g
Kuitu/Kostfiber: 13 g
Proteiini/Protein: 7,4 g
Suola/Salt: 0,26 g

5 arviota tuotteelle Raakasuklaa Amazonian Dark 70 %, luomu 40 g

  1. Kanelitanko

    Aivan huippusuklaa 💛. Paras suklaa, jota olen maistanut. Arvostan luomua, ei mitään turhaa sisältävää, craft-laatua ja kotimaassa valmistusta 😊

  2. Suklaan ystävä

    Ihana tummasuklaa. Suussasulava, aito makunautinto. Ihan paras. 🙂

  3. Miia (varmistettu kirjoittaja)

    Foodinin suklaat ovat aivan huippuja, tämä Amazonian Dark on ehdoton lempparini. 🙂 Luomua ja kotimaista tuotantoa, mikäs sen parempaa!

  4. Satu

    Ihan paras suklaa, mitä ikinä syönyt! Ja se, että on “sallittu” herkku, ei haittaa yhtään 😁

  5. venlapuhelin2

    Ihan omia suosikkeja, rouskuu mukavasti ja maistuu ihanan pehmeältä. <3

Lisää arvio

Puhtaat jauhot pussissa

Tuotteemme ovat huolellisuuden ja laadun valinnan tulos aina raaka-aineen alkulähteeltä tuotteen pakkaamiseen ja toimitukseen asti. Laatumme perustuu tiukkoihin kriteereihin ja seurantaan tuotannon kaikissa vaiheissa.
Selaa laatutodistuksia Lue vastuullisuustyöstämme

Saattaisit pitää myös näistä

kokeile ja ihastu

Mustikkasesonki on täällä

Vastapoimituista mustikoista valmistettu piirakka on parasta, tällä reseptillä onnistut varmasti!

Katso resepti
UUTTA BLOGISSA

Tunnetko jo viherjauheen tehot?

Listasimme blogimme puolelle syitä, miksi jokaisen kannattaa ottaa viherjuahe osaksi arkea viimeistään nyt!

Lue blogipostaus
inspiroidu

Tuo kreikkalaisen keittiön parhaat palat ruokapöytääsi

Kokosimme yhteen suosikkipalasemme kreikkalaisen keittiön mauista ja syntyi neljän ruokalajin menu

Tutustu resepteihin

Parempaa ruokaa paremmalle huomiselle

Haluamme mahdollistaa parempien valintojen ruokakulttuuria ja tehdä asiat omalla tavallamme, paremmin. Tuotteidemme perusta on yksinkertainen – niiden on tehtävä hyvää käyttäjälle, viljelijälle ja ympäristölle. Tuotteemme valitsemalla voit olla varma, että nautit laadukkaista tuotteista, joiden kestävän kehityksen mukaisesta alkuperästä huolehdimme puolestasi. Valinnallasi tuet myös suomalaista työtä ja yrittäjyyttä sekä mahdollistat raaka-aineiden viljelijöille sekä heidän perheille paremman tulevaisuuden – ympäristömme hyvinvointia unohtamatta.

Tutustu tarinaamme