Tiesitkö, että kaakao tai pikemminkin raakakaakao on varsinaista superruokaa? Foodin-tuotteissa käyttämämme kaakaon viljely on vastuullista ja kestävän kehityksen mukaista. Sillä tuetaan ja kunnioitetaan niin ympäristöä kuin kaakaon viljelijöitäkin. Valikoimastamme löytyy useita erilaisia kaakaota sisältäviä tuotteita, joihin voit tutustua lisää täällä. Tässä jutussa pääosassa ovat kaakaon alkuperä ja kaakaotuotteiden valmistus.

KAAKAON ALKUPERÄ JA VILJELY

Foodin-tuotteissa käytetty kaakao omaa pitkän historian. Sen alkuperä johtaa juurensa Perun Amazonian vehreisiin sademetsiin. Tämä kyseinen kaakao on 100% alkuperäislajikkeen Criollo-kaakaota, jonka viljely tapahtuu kestävän kehityksen mukaisesti, ympäristöä ja viljelijöitä kunnioittaen. Näin varmistetaan myös sen monimuotoisuuden säilyminen. 

Kaakaomme viljelevät ja tuottavat pienet, noin 10-15 perheviljelijän yhteisöt. Kaakaokumppanimme tekee tiivistä yhteistyötä näiden yhteisöjen kanssa kehittääkseen viljelymenetelmiä, jotta viljelijöiden on mahdollista saada parempi elanto kaakaonviljelystä. Viljelijöitä koulutetaan, opastetetaan ja heille tarjotaan yhteiset tilat, jossa kaakao voidaan fermentoida, kuivata sekä jatkokäsitellä. Luonnonmukaiset menetelmät, luonnolliset kompostit ja viljelijöiden kouluttaminen sekä reilu korvaus takaavat sen, että viljelijät voivat nauttia elämästään ja heidän lapset voivat käydä koulua.

KUMPPANIMME TOIMESTA VILJELIJÖITÄ TUETAAN MM. SEURAAVIN TAVOIN:

  • heille tarjotaan elämää helpottavia lainoja ilman korkoa
  • heille tarjotaan veloituksetta työtä helpottavia työkaluja lainaksi 
  • heidän tietouttaan lisätään terveyden edistämisessä kuten hygienia- ja ravintoasioissa
  • tuetaan ja autetaan lasten opintoihin liittyvissä maksuissa, kuten vaatetuksessa jne.

KAAKAO SAA AINUTLAATUISEN AROMINSA FERMENTOINNISTA

Kypsyttyään kaakaopavut kerätään viljelijöittäin ja toimitetaan fermentoitavaksi ja kuivattavaksi yhteiselle yhteisöjä varten rakennetulle asemalle. Kaakaon käsittely alkaa fermentoinnista, jolloin kaakaopapuja fermentoidaan n. 4-5 vuorokauden ajan. Fermentoinnin seurauksena kaakaopavun aromit kehittyvät oikealla tavalla ja sen väri muuttuu violetista kauniin ruskeaksi. Fermentointia seurataan säännöllisesti lämpömittarilla, jotta pavut eivät ylifermentoidu ja taas viimeisessä vaiheessa 4. vuorokauden kohdalla kaakaopapuja leikataan puoliksi, jotta nähdään miten hyvin ne ovat fermentoituneet. Fermentoinnin jälkeen pavut kuivataan, sadekaudella koneellisesti ja kesällä laveteilla auringossa kasvihuoneissa. Kuivauksen jälkeen kaakaopavut ovat valmiina käytettäväksi, nautittavaksi sellaisenaan tai jatkokäsittelyyn. 

RAAKAKAAKAO ON MONIPUOLINEN JA RAVINTEIKAS RAAKA-AINE MONENLAISEEN KÄYTTÖÖN

Raakakaakaosta valmistetaan monenlaisia raaka-aineita. Seuraavat niistä kuuluvat Foodin-valikoimaan.

KAAKAOPAPU

Kokonainen raakakaakaopapu sisältää kaikki kaakaon terveyshyödyt. Raakakaakao on yksi ravinteikkaimmista raaka-aineista maapallolla ja ja se sisältää kaikki kaakaon tunnetut terveysvaikutukset. Jopa 10% sen painosta on antioksidantteja, jonka lisäksi se sisältää myös huiman määrän erilaisia mineraaleja, vitamiineja ja flavonoideja.
Lue lisää kaakaopavuista >>

KAAKAONIBSIT

Kaakaonibsit valmistetaan kuorimalla ja rouhimalla kaakaopapuja. Kaakaonibsejä voi napostella sellaisenaan tai sekoittaa jälkiruokiin, granolaan, smoothieen puuroon tai evässekoituksiin. Voit kokeilla nibsejä myös leivonnassa sekä oman suklaan valmistamiseen. Lue lisää kaakaonibseistä >>

KAAKAOMASSA

Kaakaonibseistä perinteisellä kivimylly- eli stone ground-menetelmällä jauhettu kaakaomassa on samettisen pehmeää ja huumaavan herkullista. Sitä käytetään palasina, rouheena tai sulatettuna jälkiruoissa ja smoothieissa. Voit myös käyttää massaa raakasuklaan valmistukseen. Lue lisää kaakaomassasta >>

KAAKAOVOI

Kaakaomassasta saadaan puristamalla kaakaovoita, joka sopii loistavasti smootheihin, jälkiruokiin ja leivontaan. Kaakaovoista voi myös valmistaa täyteläistä valkoista suklaata. Kaakaovoin ravinteet, koostumus ja ihana tuoksu tekevät siitä suositun myös ihonhoidossa. Makean tuoksuinen kaakaovoi sulaa kehon lämmöstä ja imeytyy hyvin ihoon. Kaakaovoi sopii erinomaisesti kuivan ja herkän ihon hoitoon sekä mm. raskausarpien ehkäisyyn ja hoitoon. Lue lisää kaakaovoista >>

KAAKAOJAUHE

Edellämainituista työvaiheista jäljelle jäävä massa jauhetaan kaakaojauheeksi. Antioksidanttirikas raakakaakaojauhe sopii esimerkiksi raakasuklaan valmistuksen, leivontaan, smoothieisiin sekä kuumiin juomiin.
Lue lisää kaakaojauheesta >>

FOODININ KAAKAO- JA SUKLAATUOTTEET

Käytämme kaikissa raakasuklaatuotteissamme näitä aitoja, aromikkaita ja laadukkaita kaakaon eri muotoja. Uniikki tapamme valmistaa raakasuklaatuotteemme kivimyllyssä varmistaa ravinteikkaan ja elämyksellisen makumatkan kaakaon juurille. Valikoimastamme löytyy tällä hetkellä lähes 20 erilaista raakasuklaalevyä sekä erilaista raakasuklaapäällysteistä pähkinöitä, marjoja ja hedelmiä. 

Tutustu kaakaotuotteisiimme Mirka Tuovisen 9 raakakaakaoreseptiä Tutustu raakasuklaatuotteisiimme Lue lisää muutoksesta raakasuklaatuotteiden nimeämisessä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *