KAHVIRAAKASUKLAA ON AINUTLAATUINEN ELÄMYS KAHVIN JA SUKLAAN YSTÄVÄLLE
Foodinin kahviraakasuklaassa maistat aromikkaan luomukahvin ja pehmeän mutta vahvan raakasuklaan. Aidot luomulaatuiset kahvipavut jauhetaan kivimyllyssä osaksi raakasuklaan samettista koostumusta, joka taltuttaa niin makean- kuin kahvinhimonkin. Tämä levy on täydellinen pari iltapäivien kahvihetkeen tai sunnuntaiaamiaisen jälkeiseen herkutteluun. Kahviraakasuklaa on kahvin ja suklaan ystävän ehdoton herkkuvalinta!
Foodinin raakasuklaat ovat pitkäaikaisen intohimon ja vastuullisen kehittämisen tulos. Perustajamme Lasse Jalkanen on tunnettu suuresta rakkaudestaan raakasuklaaseen, minkä vuoksi suklaat ovat erityisen tärkeä tuoteryhmä meillä Foodinilla.
Suklaan raaka-aineena käytetään Criollo-alkuperäislajikkeen kaakaopapuja, joita sadat perheet viljelevät elämäntyökseen Perun Amazonialla sademetsän sydämessä. Makeutensa raakasuklaamme saa maailman kestävimmäksi makeuttajaksi tituleeratusta indonesialaisesta kookossokerista, jossa on alhainen glykeeminen indeksi.
FOODININ RAAKASUKLAAT OVAT KOTIMAISTA KÄSITYÖTÄ
Foodinin raakasuklaa valmistetaan suomalaisena käsityönä Vaajakosken tehtaallamme. Raakasuklaan valmistus tapahtuu perinteisellä kivimylly- eli stone ground -menetelmällä, jossa jättimäiset myllynkivet jauhavat kahdesta kolmeen vuorokautta raaka-aineet suklaamassaksi. Valmistusprosessin matalalla, alle 42 asteen, lämpötilalla varmistamme, että kaakaopavun ominaisuudet pysyvät tallella valmiiseen tuotteeseen asti. Hellävarainen kivimylly-käsittely vaikuttaa myös suklaan rakenteeseen ja pehmeyteen.
Suklaamassan valmistuttua sekä stone ground-mestarimme Sanna että Malla tekevät massalle tiukan maku- ja koostumusarvion. Tärkeää on varmistaa, että massa on tasaista ja silkkisen pehmeää sekä maku oikeanlaista. Tämän jälkeen massa temperoidaan eli lämpökäsitellään. Temperoinnilla varmistetaan suklaan kiiltävä ja kaunis sävy. Tumma suklaa vaatii hieman korkeampaa temperointilämpötilaa kuin vaalea suklaa. Temperoitu suklaamassa muotoillaan valmiiden muottien avulla suklaalevyiksi. Valmiit levyt käytetään vielä täristyslevyllä, joka poistaa ilmakuplat ja tasoittaa pinnan kauniiksi. Suklaalevyt jäähdytetään jääkaapissa.
Raakasuklaamme ovat vegaanisia, eivätkä ne sisällä lainkaan säilöntä- tai lisäaineita. Ei tarvitse kuin vilkaista ainesosalistaa – näissä suklaissa ei ole mitään turhaa.
Kaikki raakasuklaatuotteemme ovat saaneet Avainlippu-merkin osoituksena suomalaisesta osaamisesta ja työstä.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).
ssabu (varmistettu kirjoittaja) –
Älyttömän hyvää suklaata jossa sopiva kahvin maku. Käytin tätä tuotetta kääretortun päälle koristeena ku kyseessä oli kahvikääretorttu. Sopi kuin nenä päähän tämä tuote. 🙂
Heidi (varmistettu kirjoittaja) –
Sopivan kahvinen ja kermainen raakasuklaa herkku.
Tuula (varmistettu kirjoittaja) –
Aivan lemppari suklaata..
Elina –
Kaikki Foodinin raakasuklaat ovat ihania, Coffee yksi parhaista!