RAAKASUKLAAN VALMISTUS ON HIENOA SUOMALAISTA KÄSITYÖTÄ

Raakasuklaan valmistus merkitsee meille paljon! Jyväskylän tehtaallamme käsityönä valmistetut raakasuklaat ovat pitkän ajan intohimon tulos sekä eettinen ja ympäristöystävällinen makunautinto! Tuotekehityksestämme vastaavat perustajamme Lasse Jalkanen  ja Jaakko Halmetoja ovat tunnettuja suklaafaniudestaan. Ei liene vaikea arvata miksi suklaatuotteet ovat keskiössä ja erityisen huomion kohteena meillä Foodinilla. Haluammekin tarjota asikkaillemme vain parasta: laadukkaasti ja eettisesti tuotetuista raaka-aineista valmistettua suklaata, jonka valmistukseen on käytetty vankkaa ammattitaitoa ja erityisen paljon rakkautta! 

Raakasuklaan valmistus työnkuvana

Raakasuklaamme valmistetaan käsityönä Keski-Suomen sydämessä Jyväskylässä. Huolella ja rakkaudella valmistettu suussasulava suklaa syntyy perinteisissä kivimyllyissä jauhamalla sekä suklaamestarimme Mallan hellässä käsittelyssä. Suklaamestarimme Malla kuvailee suklaan valmistusta unelmatyönä, johon ei voi koskaan kyllästyä. Ruoanlaitosta ja etenkin leipomisesta pitävä Malla nauttii työstään suklaan parissa täysin rinnoin. Hän nimeää käsillä tekemisen työn yhdeksi parhaaksi ominaisuuksista. Oman työn jäljen näkeminen kauniissa ja herkullisessa suklaassa lämmittää erityisesti. Myös työnkuvaan kuuluva päivittäinen suklaan maistelu miellyttää suklaata rakastavaa Mallaa erityisesti. “Laadun tarkkailua ei varmasti voi väheksyä näin tärkeässä asiassa”, kertoo Malla pilke silmäkulmassaan. 

Parasta Foodinilla työskentelyssä on Mallan mielestä myös uskomattoman ihana tiimi ja yhteishenki, jollaiseen hän ei ole aikaisemmissa työpaikoissaan törmännyt. Kaikki otetaan lämmöllä vastaan, uusista tiimin jäsenistä pidetään huolta ja haasteista selvitään yhdessä. Oppinsa Malla sai aikoinaan toiselta suklaafanilta, perustajaltamme Lasselta, joka opasti häntä tarkoin suklaan valmistuksen saloihin. Niihin perhehdymme seuraavaksi tarkemmin.

Raakasuklaan valmistus – näin se tapahtuu!

Raakasuklaan valmistus alkaa suklaamassan valmistuksesta aidoissa perinteisissä kivimyllyissämme Jyväskylässä. Kivimylly- eli stone ground -menetelmässä jättimäiset myllynkivet jauhavat raakasuklaan raaka-aineita suklaamassaksi kahdesta kolmeen vuorokautta. Lämpötila ei valmistusprosessin aikana koskaan nouse 42 asteen, jolloin tuote säilyy varmasti raakana ja laadukkaana. Voit lukea kivimylly- eli stone ground -valmistusmenetelmästä lisää täällä >>.

Suklaamassan valmistuttua sekä stone ground-mestarimme Sanna että Malla tekevät massalle tiukan maku- ja koostumusarvion. Tärkeää on varmistaa, että massa on tasaista ja silkkisen pehmeää sekä maku oikeanlaista. Tämän jälkeen massa temperoidaan eli lämpökäsitellään. Temperoinnilla varmistetaan suklaan kiiltävä ja kaunis sävy. Malla kertoo tumman suklaan vaativan hieman korkeampaa temperointilämpötilaa kuin vaalea suklaa.

Temperoitu suklaamassa muotoillaan valmiiden muottien avulla suklaalevyiksi. Valmiit levyt käytetään vielä täristyslevyllä, joka poistaa ilmakuplat ja tasoittaa pinnan kauniiksi. Suklaalevyt jäähdydetään jääkaapissa. Sen jälkeen ne kääritään kauniisiin graafikkomme Lindan suunnittelemiin ja maalaamiin suklaakääreisiin.

 

Suklaa kiteyttää “Sharing happiness” -sanoman

Kysyttäessä Mallalta kenelle hän suosittelisi Foodinin suklaita, vastausta ei tarvitse odottaa sekuntiakaan! “Kaikille”, vastaa Malla hymy huulilla. “Foodinin suklaat ovat hyvän mielen suklaita ja parempi vaihtoehto herkutteluun. Raakasuklaassa on kaakaon hyvät ravinteet tallella, joten se on myös terveellisempi vaihtoehto. Meidän perheessä raakasuklaata nautiskellaan myös siitä syystä, ettei se sisällä allergisoivaa soijalesitiiniä, mitä monessa tavanomaisessa suklaassa usein käytetään ” -jatkaa Malla iloisena.

 

Gluteeniton hasselpähkinä-nougat-pala

Gluteeniton hasselpähkinä-nougat-pala

GLUTEENITON HASSELPÄHKINÄ-NOUGAT-PALA Gluteeniton jälkiruoka tai kahvipöydän herkku sopii loistavasti juhlavampaankin kattaukseen! Mantelitahna, hasselpähkinät ja kaakaovoi  muodostavat täyteläisen rakenteen tähän ihanaan suussasulavaan herkkuun. Medjool-taatelit ja...

Ylelliset täytetyt raakasuklaakonvehdit

Ylelliset täytetyt raakasuklaakonvehdit

YLELLISET TÄYTETYT SUKLAAKONVEHDITTäyteläisestä ja ainutlaatuisesta kookosmannasta sekä aidosta kaakaovoista ja raakasuklaarouheesta muodostuu täydellinen herkku isänpäiväksi tai alkavalle joiulu- ja suklaakaudelle. Kokeile ja hurmaa lähipiirisi myös kehoa hellivällä...

Banaani-cashewjäätelö

Banaani-cashewjäätelö

"Banaani-cashewjäätelö on herkullinen terveellinen herkku, jonka kruunaa täyteläinen suklaakastike. Reseptin on luonut hyvinvointi- ja ravintovalmentaja Leeni Viio, joka auttaa ihmisiä löytämään aidon terveyden kestävällä tavalla.. " ANNOKSIA 2 kpl...

Täyteläinen suklaasmoothie

Täyteläinen suklaasmoothie

Täyteläinen suklaasmoothieTämä täyteläinen suklaasmoothie vie kielen mennessään! Ravitsevat ainesosat auttavat jaksamaan pitkälle päivää. Nauti aamu- tai iltapalana tai ravitsevana välipalana.ANNOKSIA 1 kpl Valmistusaika 5 min.TuoreRaakaGluteeniton  Ainekset...

Energisöivä mate-kaakao

Energisöivä mate-kaakao

"Energisöivä mate-kaakao on herkullisen makuinen juoma, joka nimensä mukaisesti antaa keholle virtaa. Tämä Jaakko Halmetojan resepti on tasapainoinen kokonaisuus myös makunsa puolesta." ANNOKSIA 2 kpl Valmistusaika 1-2 Min Maidoton Gluteeniton   Ainekset 1/2 dl...

Bounty-proteiinipatukat

Bounty-proteiinipatukat

"Herkullisen kookoksiset Bounty -patukasta inspiraationsa saaneet proteiinipatukat on kuorrutettu tummalla raakasuklaalla. Näillä patukoilla tyydytät makeannälkäsi ja samalla tarjoat kehollesi tärkeitä ravinteita! Resepti on hyvinvointibloggaaja ja kirjailia Aino...

Jouluinen raakasuklaafudge

Jouluinen raakasuklaafudge

"Jouluinmakuinen, herkullinen raakasuklaafudge on helppo valmistaa ja vie makeanhimon mennessään - samalla kehoa hellien! Reseptin on luonut Anni, Berliinissä asuva ravintovalmentaja ja tuleva Personal Trainer, jonka blogista löydät paljon herkullisia reseptejä ja...

Maca-suklaasmoothie

Maca-suklaasmoothie

Maca-suklaasmoothie"Maca-suklaasmoothie on täynnä hyvää energiaa ja tärkeitä ravinteita, jotka antaa nautiskelijalleen ikäänkuin supersankarin voimat. Reseptin on loihtinut Iris - parikymppinen arkkitehtiopiskelija, joka ammentaa voimaa luonnosta, liikunnasta ja...

Raaka Marsit

Raaka Marsit

"Maistuisiko terveelliset, herkulliset raakaversiot perinteisistä Mars -patukoista? Tämä resepti on vastaus toiveisiisi ja sen on luonut Annekatariina - hyvää ruokaa ja sen tuomaa parasta oloa fiilistelevä ruokabloggaaja, joka etsii kaikista pienistä ja arkisista...

YHTEYSTIEDOT

Foodin – Rawmance Oy
Alasinkatu 1-3
40320 Jyväskylä

ASIAKASPALVELU

Avoinna arkisin 8-16
info@foodin.fi
040 648 6670

YHTEISTYÖKYSELYT JA MARKKINOINTI

Maria Huovinen
maria@foodin.fi
044 0210193
Mediamyynti vain sähköpostitse.

INTERNATIONAL CONTACTS

Lasse Jalkanen
lasse@foodin.fi
+358445300036

×  

Total: 0.00

Proceed to Checkout

Coupon/Referral Code? You'll enter that at checkout.