Näitä proteiinipitoisia lettuja voisi kutsua yhden raaka-aineen letuiksi, sillä pääraaka-aineina toimivat Foodinin punaiset linssit! Liota linssejä yön yli, huuhtele hyvin ja blendaa yhdessä Foodinin kvinoajauhon, veden ja suolan kanssa sileäksi taikinaksi. Letut kannattaa paistaa runsaassa oliiviöljyssä, jotta saat pinnasta rapean ja herkullisen.
Valmiit letut ovat maukkaita Foodinin Currydipin, kasvisten ja yrttien kera. Voit myös tarjota letut osana ateriaa, esimerkiksi curry-ruokien kanssa.
AINESOSAT
Noin 20 pientä lettua
Lettutaikina:
2 dl Foodinin punaisia linssejä
0,5 dl Foodinin kvinoajauhoja
1,5 dl vettä
½ tl suolaa
Foodinin Extra neitsytoliiviöljyä paistamiseen
Tarjoiluun:
kasviksia, kuten salaattia, tomaatteja ja korianteria
Liota linssejä vedessä kulhossa yön yli. Seuraavana päivänä huuhtele ja valuta linssit hyvin ja blendaa ne yhdessä kvinoajauhon, veden ja suolan kanssa sileäksi taikinaksi.
Ota noin 1,5-2 rkl lettutaikinaa per lettu. Paista lettuja runsaassa tilkassa oliiviöljyä noin minuutin per puoli, tai kunnes lettu on kypsä reunoilta ja valmis käännettäväksi. Toista, kunnes kaikki letut on paistettu.
Tarjoile valmiit letut lämpimänä Foodin Currydipin, kasvisten ja yrttien kanssa tai aterian osana.
POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME
Jauhot & kuidut