Kaipaatko vaihtelua perinteiselle aamupuurolle? Kokeile puuron valmistamista Foodinin hirssistä! Kuorittu hirssi on ravinteikas, proteiinipitoinen ja luontaisesti gluteeniton vaihtoehto perinteisille puurohiutaleille. Hidas haudutus ja puuron joukkoon lisätty kookosmaito takaavat täyteläisen lopputuloksen.
Puuron päälle voit laittaa mieluisia lisukkeita, kuten pähkinätahnaa, pähkinöitä ja siemeniä, Herkkuisaa, kookoshiutaleita ja marjoja. Suklaisen herkkupuuron saat Foodinin rakaasuklaapaloista, jotka sulavat houkuttelevasti lämpimän puuron päälle.
Vinkki! Keitä hirssipuuroa kerralla suuri satsi, niin voit hyödyntää puuroa muissa aamu- ja välipaloissa myöhemmin.
AINESOSAT
4-6 annosta
3 dl Foodinin hirssisuurimoita
8 dl vettä
1 purkki (3,3 dl) Foodinin kookosmaitoa + lisää puuron notkistamiseen
2 rkl Foodinin kookossokeria
1 tl Foodinin jauhettua kardemummaa
reilu ¼ tl Foodinin Himalajan hienoa kristallisuolaa
Puuron päälle: marjoja, Foodinin pähkinätahnaa tai Herkkuisaa, Foodinin kookoshiutaleita, Foodinin raakasuklaata.
Huuhtele hirssisuurimot kylmällä vedellä. Laita hirssi kattilaan veden ja kookosmaidon kanssa ja anna kiehahtaa. Keitä pienellä lämmöllä kannen alla välillä sekoitellen n. 15-20 minuuttia, tai kunnes hirssi on pehmennyt. Sekoita puuron joukkoon noin 1 dl kookosmaitoa, kookossokeri, kardemumma ja suola. Ota lämpö pois ja anna puuron hautua kannen alla vielä noin 5 minuuttia. Jos puuro tuntuu liian paksulta, lisää joukkoon kookosmaitoa tai vettä.
Tarjoa puuro lämpimänä lisukkeiden kera tai jäähdytä puuro ja valmista siitä herkullinen kerrospuuro tai smoothie.