Maistuvat tahnat tuovat herkullista täyteläisyyttä monenlaiseen ruoanlaittoon. Ne sopivat täydellisesti kastikkeisiin, salaatteihin, dippailuun, levitteeksi leivälle ja niin suolaiseen kuin makeaankin leivontaan. Hellävarainen käsittely ja matala valmistuslämpötila takaavat että tahnoissa ja levitteissä ovat kaikki pähkinöiden ja siementen ominaisuudet tallella.

TÄYNNÄ PÄHKINÖIDEN JA SIEMENTEN RAVINTEITA

Tahnojemme valmistuksessa käytettävät pähkinät ja siemenet ovat tyydyttymättömän eli hyvälaatuisen rasvan lähteitä. 

Kivimyllytuotteiden valmistuksessa käytettävät pähkinät ja siemenet ovat aina tuoreita ja käsinpoimittuja. Tahnojen ja levitteiden valmistus tapahtuu matalassa lämpötilassa (alle 42 asteessa), jolloin raaka-aineiden ravinteet ja entsyymit säilyvät purkkiin ja asiakkaamme lautaselle asti. Hellävarainen käsittely vaikuttaa myös levitteiden samettiseen pehmeyteen.

TAHNAT SOPIVAT MONENLAISEEN RUOANLAITTOON

Ravinteikkaat ja maistuvat tahnat tuovat maistuvan lisän ja herkullista täyteläisyyttä monenlaiseen ruuanlaittoon. Ne sopivat täydellisesti kastikkeisiin, salaatteihin, dipeiksi, levitteeksi leivälle ja niin suolaiseen kuin makeaankin leivontaan. Käytä tahnoja vaikkapa:

  • Dippailuun: herkuttele herkkutahnaan esimerkiksi tuoreita hedelmäviipaleita ja marjoja, kasviksia kuten porkkanaa, kurkkua, selleriä tai uunijuureksia
  • Kastikkeeksi ruokaisan salaattin, sosekeiton sekä puuron, vanukkaiden, lettujen ja vohveleiden päälle
  • Herkkujen täytteeksi kakkuihin, muffineihin ja kaikenlaisiin leivonnaisiin tai vaikkapa meheviín medjool-taateleihin
  • Koristeeksi tai kuorrutteeksi hedelmäsalaattiin, jälkiruokiin ja smoothieisiin
  • Suolaisten ja lämpimien kastikkeiden joukkoon
  • Levitteeksi leivän ja näkkileivän päälle

VALIKOIMASTAMME LÖYTYVÄT SEURAAVAT PÄHKINÄ- JA SIEMENLEVITTEET

CASHEWTAHNA

Ihanan pehmeä luomutuotettu cashewtahna on hellävaraisesti kivimyllyssä jauhettu valikoiduista, paahtamattomista cashewpähkinöistä. 

Cashewtahna soveltuu erinomaisesti mm. dippikastikkeisiin, leivän päälle tai smoothieihin ja muuhun ruuanlaittoon tuomaan kermaisuutta. Cashewpähkinän öljy saattaa nousta pinnalle, joten sekoita ennen käyttöä.

Lue lisää cashewtahnasta >>

PARAPÄHKINÄTAHNA

Parapähkinätahna on aromaattinen ja täyteläinen levite.

Käytä parapähkinätahnaa sellaisenaan salaatinkastikkeissa, dippinä kasviksille tai nauti suoraan purkista reilu ruokalusikallinen saadaksesi päivittäisen seleeniannoksen täyteen. Muistathan noudattaa suositeltua vuorokausiannostusta!

Pidempään seistessään tahnan öljy nousee pintaan joten, sekoita huolellisesti ennen käyttöä.

Lue lisää parapähkinätahnasta >>

SAKSANPÄHKINÄTAHNA

Saksanpähkinätahnamme on maukas ja aromaattinen levite.

Käytä saksanpähkinätahnaa osana ruoanlaitossa ja leivonnassa sekä dippikastikkeena dipattaessa esim. kurkkua tai porkkanaa.

Lue lisää saksanpähkinätahnasta >>

MANTELITAHNA

Mantelitahna on makean maistuva hieman muita tahnoja ja levitteitämme juoksevampi tahna. Tahnan valmistukseen käytetyt mantelit on lajiteltu ja eroteltu käsin, jotta mahdollisten karvaiden manteleiden pääsy joukkoon pystytään parhaiten välttämään.

Dippaa mantelitahnassa esimerkiksi porkkanoita, kurkkua ja muita kasviksia kuten uunijuureksia. Mantelitahna sopii myös erinomaisesti salaatinkastikkeeksi.

Lue lisää mantelitahnasta >>

KURPITSANSIEMENTAHNA

Kurpitsansiementahna on valmistettu Itävallassa viljellyistä, maailman arvostetuimmista Styrian -lajikkeen kurpitsansiemenistä. Nämä erityisen aromaattiset siemenet erottuvat muista kurpitsansiemenistä niiden voimakkaan värin sekä makunsa ansiosta.

Kurpitsansiementahna sopii salaatin kastikkeeksi, levitteeksi tai dipiksi, ja voit myös herkutella sitä sellaisenaan lusikoiden suoraan suuhun.

Lue lisää kurpitsansiementahnasta >

TAHINIT: VAALEA, TUMMA & MUSTA

Valikoimastamme löydät kolme eri sävyistä kalsiumrikasta tahinia: vaalea, tumma ja musta. Ne valmistetaan hellävaraisesti kivimyllyssä jauhamalla paahtamattomat seesaminsiemenet ravinteet säilyttäen kermaisen pehmeäksi.

Käytä tahineja sellaisenaan salaatinkastikkeissa, osana hummuksen valmistusta tai dippinä kasviksille.

Lue lisää vaaleasta tahinista >>

Lue lisää tummasta tahinista >> 

Lue lisää mustasta tahinista >>

INSPIRAATIOTA TAHNOISTA JA LEVITTEISTÄ


Kolme herkullista tahna-reseptiä – Hellapoliisi >>

Raikas salaatti pähkinätahnalla – Mirka Tuovinen >>

Eveliina Tistelgrenin vinkit tahnojen ja levitteiden käyttöön >>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista