Vaajakosken tehtaallamme käsityönä valmistetut raakasuklaat ovat pitkän ajan intohimon tulos sekä eettinen ja ympäristöystävällinen makunautinto! Tuotekehityksestämme vastaavat perustajamme Lasse Jalkanen  ja Jaakko Halmetoja ovat tunnettuja suklaafaniudestaan. Ei liene vaikea arvata miksi suklaatuotteet ovat keskiössä ja erityisen huomion kohteena meillä Foodinilla. Haluammekin tarjota asikkaillemme vain parasta: laadukkaasti ja eettisesti tuotetuista raaka-aineista valmistettua suklaata, jonka valmistukseen on käytetty vankkaa ammattitaitoa ja erityisen paljon rakkautta!

RAAKASUKLAAN VALMISTUS TYÖNKUVANA

Raakasuklaamme valmistetaan käsityönä Keski-Suomen sydämessä Vaajakoskella. Huolella ja rakkaudella valmistettu suussasulava suklaa syntyy perinteisissä kivimyllyissä jauhamalla sekä suklaamestarimme Mallan hellässä käsittelyssä. Suklaamestarimme Malla kuvailee suklaan valmistusta unelmatyönä, johon ei voi koskaan kyllästyä. Ruoanlaitosta ja etenkin leipomisesta pitävä Malla nauttii työstään suklaan parissa täysin rinnoin. Hän nimeää käsillä tekemisen työn yhdeksi parhaaksi ominaisuuksista. Oman työn jäljen näkeminen kauniissa ja herkullisessa suklaassa lämmittää erityisesti. Myös työnkuvaan kuuluva päivittäinen suklaan maistelu miellyttää suklaata rakastavaa Mallaa erityisesti. “Laadun tarkkailua ei varmasti voi väheksyä näin tärkeässä asiassa”, kertoo Malla pilke silmäkulmassaan. 

Parasta Foodinilla työskentelyssä on Mallan mielestä myös uskomattoman ihana tiimi ja yhteishenki, jollaiseen hän ei ole aikaisemmissa työpaikoissaan törmännyt. Kaikki otetaan lämmöllä vastaan, uusista tiimin jäsenistä pidetään huolta ja haasteista selvitään yhdessä. Oppinsa Malla sai aikoinaan toiselta suklaafanilta, perustajaltamme Lasselta, joka opasti häntä tarkoin suklaan valmistuksen saloihin. Niihin perhehdymme seuraavaksi tarkemmin.

RAAKASUKLAAN VALMISTUS – NÄIN SE TAPAHTUU!

Raakasuklaan valmistus alkaa suklaamassan valmistuksesta aidoissa perinteisissä kivimyllyissämme Jyväskylässä. Kivimylly- eli stone ground -menetelmässä jättimäiset myllynkivet jauhavat raakasuklaan raaka-aineita suklaamassaksi kahdesta kolmeen vuorokautta. Lämpötila ei valmistusprosessin aikana koskaan nouse 42 asteen, jolloin tuote säilyy varmasti raakana ja laadukkaana. Voit lukea kivimylly- eli stone ground -valmistusmenetelmästä lisää täällä >>.

Suklaamassan valmistuttua sekä stone ground-mestarimme Sanna että Malla tekevät massalle tiukan maku- ja koostumusarvion. Tärkeää on varmistaa, että massa on tasaista ja silkkisen pehmeää sekä maku oikeanlaista. Tämän jälkeen massa temperoidaan eli lämpökäsitellään. Temperoinnilla varmistetaan suklaan kiiltävä ja kaunis sävy. Malla kertoo tumman suklaan vaativan hieman korkeampaa temperointilämpötilaa kuin vaalea suklaa.

Temperoitu suklaamassa muotoillaan valmiiden muottien avulla suklaalevyiksi. Valmiit levyt käytetään vielä täristyslevyllä, joka poistaa ilmakuplat ja tasoittaa pinnan kauniiksi. Suklaalevyt jäähdydetään kylmätunnelissa. Sen jälkeen ne kääritään kauniisiin graafikkomme suunnittelemiin ja maalaamiin suklaakääreisiin.

SUKLAA KITEYTTÄÄ “SHARING HAPPINESS”-SANOMAN

Kysyttäessä Mallalta kenelle hän suosittelisi Foodinin suklaita, vastausta ei tarvitse odottaa sekuntiakaan! “Kaikille”, vastaa Malla hymy huulilla. “Foodinin suklaat ovat hyvän mielen suklaita ja parempi vaihtoehto herkutteluun. Meidän perheessä raakasuklaata nautiskellaan myös siitä syystä, ettei se sisällä allergisoivaa soijalesitiiniä, mitä monessa tavanomaisessa suklaassa usein käytetään ” -jatkaa Malla iloisena.

Tutustu kaakaon ekologiseen viljelyyn Valmista itse raakasuklaata Jaakko Halmetojan ohjeella Lue lisää Stone Ground -menetelmästä
Varasto loppu
(4) 24,95 
(4) 2,95 
(8) 2,95 
(4) 2,95 
(15) 2,95 
(20) 2,95 
Varasto loppu
(3) 2,95 
(6) 2,95 
(17) 2,95 
(10) 2,95 
(6) 2,95 
Varasto loppu
(5) 2,95 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista