Helppoa ja herkullista! Näitä proteiinipitoisia lettuja voisi kutsua yhden raaka-aineen letuiksi, sillä pääraaka-aineina toimivat Foodinin punaiset linssit. Liota linssejä yön yli, huuhtele hyvin ja blendaa yhdessä kvinoajauhon, veden ja Foodinin suolan kanssa sileäksi taikinaksi. Letut kannattaa paistaa runsaassa oliiviöljyssä, jotta saat pinnasta rapean ja herkullisen.
Valmiit letut ovat maukkaita tuoreiden kasvisten ja yrttien kera. Vinkki! Viimeistele letut herkullisilla ja monipuolisilla cashew- ja mantelitahnakastikkeilla. Voit myös tarjota letut osana ateriaa, esimerkiksi curry-ruokien kanssa.
AINESOSAT
Noin 20 pientä lettua
Lettutaikina:
2 dl Foodinin punaisia linssejä
0,5 dl kvinoajauhoa
1,5 dl vettä
½ tl Foodinin hienoa merisuolaa
Foodinin Extra neitsytoliiviöljyä paistamiseen
Tarjoiluun:
Kasviksia, kuten salaattia, tomaatteja ja korianteria. Lettujen päälle sopii myös Foodinin vaalea tahini ja tumma tahini sekä helposti itse valmistettavat cashew- ja mantelitahnakastikkeet.
Ota noin 1,5-2 rkl lettutaikinaa per lettu. Paista lettuja runsaassa tilkassa oliiviöljyä noin minuutin per puoli, tai kunnes lettu on kypsä reunoilta ja valmis käännettäväksi. Toista, kunnes kaikki letut on paistettu.
Tarjoile valmiit letut lämpimänä Foodin Currydipin, kasvisten ja yrttien kanssa tai aterian osana.