Kaakaojauheen käyttö ja kaakaopavut levisivät Etelä-Amerikasta valtamerireittejä pitkin nopeasti maailmalle Kristoffer Kolumbuksen ja Hernán Cortésin mukana 1500-luvulla. Suklaan täyteläinen maku ja kuuman kaakaon lämpö lumosivat kansakunnat kylmästä pohjoisesta kuumaan etelään, ja nyt, muutamaa vuosisataa myöhemmin, kaakaota viljellään kaikkialla maailman tropiikeissa. 

Foodinin kaakaojauhe on peräisin Amazonialta, kaakaopavun alkulähteiltä. Criollo-alkuperäislajikkeen kaakaopavut viljellään kestävän kehityksen mukaisesti luonnon biodiversiteettiä ja viljelijöitä kunnioittaen. 

Foodinin kaakaota viljelevät 10-15 perheviljelijän yhteisöt. Viljelijäyhteisöjen kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä, ja viljelymenetelmiä kehitetään jatkuvasti tarjoamalla koulutusta ja puitteet parhaaseen mahdolliseen viljelyyn. Kaakaon viljelijöiden elanto turvataan, heille varmistetaan reilu korvaus, ja heidän lapsensa pystyvät käymään koulua. 

KAAKAOJAUHEEN KÄYTTÖ ON MONIPUOLISEMPAA KUIN USKOTKAAN

Mainettaan monipuolisemmasta kaakaojauheesta valmistat hetkessä täyteläiset kaakaojuomat sekä suussasulavat suklaakastikkeet. Sekoita kaakaojuoma kermaiseen mantelimaitoon, tai surauta blenderissä yhteen lämpimän veden ja muutaman kookosmanna-ruokalusikallisen kanssa. Kaakaojauhe sekoittuu sellaisenaan myös vegaanisen jäätelön tai kermavaahdon joukkoon, ja maustaa gluteenittomat taikinat vaivattomasti. 

Kaakaojauheen käyttö ei kuitenkaan rajoitu pelkästään jälkiruokiin. Raakakaakaojauhe sisältää ainoastaan kaakaopapuja, joten valkoista sokeria ja lisä- tai säilöntäaineita ei tarvitse pelätä. Ripaus kaakaojauhetta kahvin maitovaahdon tai puuron päällä tarjoaa uusia ulottuvuuksia ja kaakaopavun ominaisuuksia arkiruokailuun ja välipaloihin. Loihdi herkullinen välipalasmoothie kaakaojauheesta, chiasiemenistä, avocadosta, jäisestä banaanista ja kasvimaidosta. Kokeile ripotella kaakaojauhetta myös tuoreiden hedelmien ja marjojen, kuten banaanin, taateleiden ja mansikoiden päälle! 

Kaakaojauhe toimii myös suolaisessa ruoanlaitossa, ja Etelä-Amerikan keittiöissä sillä on vakiintunut asema kastikkeissa ja pataruoissa, varsinkin tulisten mausteiden, kuten chilin, parina. Perinteinen kastike erilaisille kasviksille ja lihalle valmistuu chilillä maustetusta liemestä, punaviinistä, valkosipulista sekä kaakaosta. Kokeile uusia yhdistelmiä rohkeasti – kaakaojauhe tekee tulisista mauista täyteläisempiä ja tuo syvyyttä monenlaisiin mausteisiin ja ruokiin. 

INSPIROIDU KAAKAORESEPTEISTÄ BLOGISSAMME

NAPPAA OSTOSKORIISI SUOSIKKIKAAKAOTUOTTEEMME

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tule mukaan kehittämään toimintaamme!
Sulje ja siirry ostoksille
100% kotimainen verkkokauppa