Suklaajäätelöt kuuluvat kesään. Tällä Tuulia Talvion vegaanisella ja gluteenittomalla reseptillä valmistat hetkessä jäätelöpuikot, jotka hurmaavat heti ensipuraisulla. Jäätelöt saavat kermaisuutensa yön yli liotetuista, pehmeistä ja ravinteikkaista cashewpähkinöistä sekä täyteläisestä kookosmaidosta. Jäätelömassa syntyy helposti tehosekoittimessa, eikä monimutkaisia jäätelönvalmistusvälineitä tarvita. Rapea, nopeasti valmistuva suklaakuorrute kruunaa koko herkun. Tässä reseptissä koristeluun on käytetty pähkinämurua, mutta voit kokeilla myös muunlaisia yhdistelmiä, kuten kuivattuja hedelmiä ja marjoja, tai lakritsi- ja valkosuklaakastiketta.

AINESOSAT

JÄÄTELÖ

2 dl cashew-pähkinöitä

2 dl täysrasvaista kookosmaitoa

2-3 rkl kookosnektaria (tai muuta makeutusta)

1-2 rkl raakakaakaojauhetta

pieni ripaus vaniljajauhetta

KUORRUTE

1 dl Dreamy 52% suklaarouhetta

pieneksi rouhittuja pähkinöitä tai manteleita

ANNOS

3-4 jäätelöpuikkoa

VALMISTUSAIKA

15 min (+ yön yli liotus ja 4 h pakastusaika)

Vegaaninen, gluteeniton

VALMISTUSOHJE: SUKLAAJÄÄTELÖT

Laita cashewpähkinät isoon kulhoon, lisää runsaasti vettä ja liota yön yli tai vähintään 4 tuntia. Valuta ja huuhtele pähkinät ja laita ne tehosekoittimeen. 

Lisää kookosmaito, kookosnektari, kaakaojauhe ja vanilja ja sekoita tasaiseksi. Maista, ja lisää makeutusta tai kaakaota maun mukaan. 

Valmista suklaajäätelöpuikot! Kaada seos jäätelömuotteihin, lisää jäätelötikut ja pakasta jäätelöitä noin 3-5 tuntia, tai kunnes ne ovat jäätyneitä. Kun puikot ovat valmiit, valmista suklaakuorrute.

Sulata suklaarouhe pienessä kattilassa matalalla lämmöllä. Ota jäätelöpuikot pakastimesta ja irrota muotit. Upota jäätelöpuikot nopeasti kuorrutteeseen, aseta ne lautaselle, ripottele päälle pähkinämurua ja laita takaisin pakastimeen hetkeksi. Kun kuorrute on jähmettynyt, tarjoa suklaajäätelöt ja nauti!

suklaajäätelöt maidottomat Tuulia Talvio
suklaajäätelöt maidottomat Tuulia Talvio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *