Kookos on hiljalleen vakiinnuttanut paikkansa myös suomalaisissa kotikeittiöissä. Yhtä suosituimmista kookostuotteista, kookosöljyä, käytetään leivonnassa ja paistamisessa, ja jääkaapeista löytyy yhä useammin kookosvettä janojuomaksi. Kookostuoteperheeseen on hiljattain liittynyt myös ainutlaatuinen, monikäyttöinen kookosmanna.

KOOKOSMANNAN VALMISTUS

Kookosmanna on kookoksen lastuista valmistettua sataprosenttista kookossosetta, joka on koostumukseltaan kermaista ja maultaan trooppisen makeaa ja täyteläistä. Valmistamme kookosmannan Vaajakosken tehtaallamme ainutlaatuisessa kivimyllyssä, joka jauhaa kookosmassaa 48 tuntia täydellisen pehmeän koostumuksen aikaansaamiseksi. Kookosmannan taika piilee nimenomaan valmistusmenetelmässä sekä tietenkin tuoreissa, maukkaissa kookospähkinöissä. Kookosmannaan ei lisätä vettä, emmekä käytä valmistuksessa lainkaan lisä- tai säilöntäaineita. Valmistuksen aikana mannan lämpötila pysyy mahdollisimman matalana, jotta kaikki kookoksen ominaisuudet säilyvät lopputuotteessa. 

MONIKÄYTTÖINEN KOOKOSMANNA JA SUOLAINEN RUOANLAITTO

Kookosmanna on erittäin monipuolinen apuri niin suolaisessa ruoanlaitossa kuin makeassa leivonnassakin. Voit lusikoida kookosmannaa suoraan purkista leivonnaisten, tuoreiden marjojen tai hedelmien päälle, ja veteen sekoitettuna valmistat siitä hetkessä kookoskermaa tai kookosmaitoa. Kookosmannan ainutlaatuisuus tekee siitä loistoapurin uusien reseptien ja ideoiden kokeilijoille – emme itsekään varmasti ole keksineet vielä kaikkia tapoja, joilla tätä herkkua voi hyödyntää! 

Kookosmanna on maultaan pehmeää ja trooppista, joten se on ihanteellinen pari itämaisille kastikkeille ja padoille. Voit valmistaa kookosmannasta marinadin kasviksille ja kanalle, ja käyttää sitä mausteisten makujen tasapainottamiseen myös tulisemmissa currykastikkeissa. Kookosmannasta saa täyteläistä kookosmaitoa sekoittamalla sitä veteen, ja voit käyttää sitä itämaisen kasviskastikkeen pohjana. Kookosmannalla voit suurustaa myös sose- ja kasviskeittoja. Kookoksen makeaa makua ei tarvitse suolaisessa ruoanlaitossa pelätä – tulisten ja suolaisten mausteiden tasapainottajana kookos käyttäytyy ennemmin makujen syventäjänä.

Kookosmannasta saat myös suussasulavaa kookosriisiä, kun sekoitat sitä sellaisenaan kypsään, valutettuun ja huuhdeltuun basmatiriisiin. 

KOOKOSMANNA JA MAKEA LEIVONTA

Makeassa leivonnassa monikäyttöinen kookosmanna sopii erinomaisesti taikinoihin. Makeutensa ansiosta mannalla voit jopa korvata osan muista makeuttajista, ja pehmeä tekstuuri tekee leivonnaisista kuohkeita. Kookosmannasta saa kauniin, makean kuorrutteen joko sellaisenaan tai sekoitettuna osaksi vaikkapa raakasuklaata, ja sitä on helppo lisätä vegaaniseen jäätelöreseptiin. Lettujen päällä kookosmanna sulaa herkulliseksi makeaksi kastikkeeksi, ja puurosta kookosmanna tekee täyteläistä ja kermaista. 

Myös raakasuklaa ja kookosmanna sopivat erinomaisesti yhteen. Sulatettuna kookosmanna ja raakasuklaa ovat täydellinen konvehtitäyte. Kookosmannalla pidät kotitekoiset raakapallot ja välipalapatukat mukavasti kasassa, ja chiavanukkaan ja smoothien pohjana se tuo omaa uniikkia kermaisuuttaan leivonnaisiin. Kookosmanna jähmettyy kylmässä, joten muista sekoittaa manna tasaiseksi muiden ainesosien kanssa, ennen kuin lisäät smoothieen kylmiä pakastettuja marjoja ja hedelmiä.

Lukuisten muiden käyttötapojensa lisäksi kookosmannaa voi käyttää kuumien juomien, kuten kaakaon tai kurkumalaten seassa. Kun kookosmannaan tutustuu, on vaikeaa enää kuvitella elämää ilman sitä. 

KOKEILE HERKULLISIA KOOKOSMANNA-RESEPTEJÄMME

LÖYDÄT KOOKOSMANNAN SEKÄ 400ML, 1L JA 3L PAKKAUKSISSA VERKKOKAUPASTAMME

Leviteet & tahnat

Kookosmanna, luomu, 1L

19,95 
Lisää ostoskoriin

Kaikki tuotteet

Kookosmanna, luomu, 400ml

9,95 
Lisää ostoskoriin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *