YLELLISET TÄYTETYT SUKLAAKONVEHDIT

Täyteläisestä ja ainutlaatuisesta kookosmannasta sekä aidosta kaakaovoista ja raakasuklaarouheesta muodostuu täydellinen herkku isänpäiväksi tai alkavalle joiulu- ja suklaakaudelle. Kokeile ja hurmaa lähipiirisi myös kehoa hellivällä herkulla! Reseptin suunnitteli ja toteutti meille gluteenittoman leivonnan lahjakas taituri Onnenrusina, jonka herkullisia reseptejä pääset ihastelemaan täällä >>.

ANNOKSIA

15-20 konvehtia

Valmistusaika

45 min + jähmettymisaika 1-2h tai yön yli

Vegaaninen
Tuore
Raaka
Gluteeniton

 

Ainekset

1 dl / 100g kookosmannaa
0,5 dl hieman jäähtynyttä keitettyä vettä
20 g kaakaovoita
0,5 rkl luomuhunajaa tai 1 rkl kookossokeria
1-2 rkl kookossokeria
0,5 tl vaniljauutejauhetta tai 1/3 tl aitoa vaniljaa
pieni ripaus merisuolaa
1 pss raakasuklaamassaa

Halutessasi voit lisätä konvehtieihin pähkinöitä, kuivattuja marjoja tai hedelmiä.

 

Valmistusohje

 • Konvehdit valmistetaan vesihauteessa, eli tarvitset kattilan sekä rosterisen kulhon.
 • Huomioi, että suklaan sulatukseen käyttämäsi astia kestää kuumuutta ja että se on isompi, kuin kattilan reuna, ettei vesi pääse vahingossakaan astiaan.
 • Vesihaude toimii vaikkei vesi ei olisi polttavaa, joten älä työstä massaa lieden ollessa päällä ja vältä kuumaa vesihöyryä.

Suklaamassan valmistus

 • Sulata kaakaovoi vesihauteessa nuolijan tai lusikan avulla sekoittaen. Lisää joukkoon kookosmanna ja anna myös sen sulaa pehmoiseksi massaksi. Lisää sekaan hieman jäähtynyt kiehautettu vesi. Huomaa, ettei vesi saa jäähtyä liikaa sillä se paakkuunnuttaa massan. Jos näin kuitenkin käy, jatka sekoittamista lämpöisessä vesihauteessa niin massa tasoittuu kyllä. Jos ei, valmista uusi lämpöisempi  vesihaude.
 • Lisää tämän jälkeen massan joukkoon vielä ripaus suolaa, vaniljaa ja 1 rkl kookossokeria. Voit myös halutessasi jättää hunajan kokonaan pois ja laittaa kookossokeria tuplamäärän. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada muotteihin.
 • Voit halutessasi upottaa muoteissa olevan massan joukkoon pähkinöitä, kuivattuja marjoja tai hedelmiä. 

 

Konvehtien valmistus

 • Aseta suklaa jähmettymään pakkaseen vähintään 1-2 tunniksi tai vaikka yön yli.  Irrota jäätyneet palaset muoteista ja asettele ne vierekkäin leivinpaperilla päällystämäsi tason päälle, toiseen kulmaan odottamaan.

 • Sulata suklaarakeet vesihauteessa tasaiseksi suklaakastikkeeksi.

 • Valmista yksi konvehti kerrallaan. Työstä leivinpaperin päältä aina yksi palanen kerrassaan haarukan varassa suklaamassaan ja pyöräytä massassa siten, että se peittyy joka puolelta suklaaseen. Valuta konvehdista ylimääräinen suklaa valuttaen se haarukan väleistä takaisin kippoon ja aseta sitten herkku varovasti leivinpaperille jähmettymään. Toista sama jokaisen palasen kohdalla.

 • Mahdollisen ylijääneen suklaamassan voit kaapia puhdistettuun muottiin ja laittaa kylmää. tekeytymään sellaisenaan tai voit myös valuttaa suklaasulaa valmiiden konvehtien päälle, lusikkaa apuna käyttäen elävöittämään pintaa.

 • Asettele suklaat pieniin konvehtivuokiin ja antaa ne lahjaksi pienessä rasiassa. Säilytys jääkaapissa tai pakastimesssa, nautitaan huoneen lämpöisenä.

   

  YHTEYSTIEDOT

  Foodin – Rawmance Oy
  Alasinkatu 1-3
  40320 Jyväskylä

  ASIAKASPALVELU

  Avoinna arkisin 8-16
  info@foodin.fi
  040 648 6670

  YHTEISTYÖKYSELYT JA MARKKINOINTI

  Maria Huovinen
  maria@foodin.fi
  044 0210193
  Mediamyynti vain sähköpostitse.

  INTERNATIONAL CONTACTS

  Lasse Jalkanen
  lasse@foodin.fi
  +358445300036

  ×  

  Total: 0.00

  Proceed to Checkout

  Coupon/Referral Code? You'll enter that at checkout.