Kermaisen maistuva mantelimaito maistuu parhaalta itse tehtynä. Täyteläinen mantelimaito on helppoa valmistaa ja soveltuu loistavasti ravitsevaksi välipalaksi sellaisenaan juotuna, myslin, granolan, chiavanukkaan ja hedelmien seassa sekä muussakin ruoanlaitossa käytettäväksi. Vaikka valmistus vie manteleiden liottamisen vuoksi hieman aikaa, on lopputulos kaiken vaivan arvoista!

Aloita valmistus liottamisella, joka auttaa poistamaan pähkinöiden fytiinihappoa. Näin myös pähkinöiden sisältämät ravinteet imeytyvät ja sulavat paremmin kehomme ravinnoksi. Yleinen ohje on liottaa pähkinöitä muutamista tunneista yön yli. Pähkinät on myös hyvä huuhdella puhtaalla vedellä liottamisen jälkeen eikä liottamiseen käytettyä vettä käytetä maidon valmistuksessa. 

Vaihtelua maidon makuun saat vaihtamalla pähkinälajiketta vaikkapa macadamia-, hassel-, tai saksanpähkinäksi. Kokeile myös pähkinöiden ja siementen yhdistelmiä, kuten cashewpähkinä-hasselpähkinä tai cashewpähkinä-kurpitsansiemen.

Voit myös maustaa maidon ripauksella kanelia, kardemummaa tai kaakaota. Valmis mantelimaito säilytetään jääkaapissa suljetussa lasipullossa tai muussa tiiviissä astiassa.

AINESOSAT

2 dl liotettuja manteleita tai muita pähkinöitä tai siemeniä
1,5 l vettä
3 tuoretta taatelia
2 tl vaniljaa 
sekä halutessasi mausteita kuten kanelia, kardemummaa tai kaakaota

ANNOS

6 kpl

VALMISTUSAIKA

Liotus yön yli + 15min

Tuore, raaka, gluteeniton

VALMISTUSOHJE

Liota manteleita runsaassa vedessä mielellään yön yli

Huuhtele pähkinät juoksevan veden alla ja lisää ne blenderiin tuoreen veden kanssa

Blendaa mantelit hienoksi ja lisää joukkoon taatelit sekä vanilja (ja mausteet)

Sekoita niin kauan, että koostumus on tasainen, jonka jälkeen voit siivilöidä maidon pulloon

Säilytä tiiviissä ja suljetussa lasipullossa tai astiassa jääkaapissa

Lue lisää pähkiöiden terveyshyödyistä ja käyttövinkeistä täällä >>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *