A Vietnamese kitchen staple the crunchy baguette is filled a la Foodin with tofu marinated in umami sauce and spices, quickly pickled vegetables and delicious mayonnaise-based Banh mi sauce.

INGREDIENTS 

Tofu 

250 g tofu 

0,5 dl Foodin umami sauce

2 tbsp toasted sesame oil  

1 tbsp Foodin apple cider vinegar  

½ tsp Foodin ginger powder 

½ tsp Foodin mild curry powder 

½ tsp Foodin fine himalayan salt 

+ Foodin olive oil for cooking

Quickly pickled vegetables 

2 carrots 

½ cucumber 

2 tbsp Foodin apple cider vinegar 

1 tsp Foodin coconut sugar 

½ tsp Foodin fine himalayan salt 

Banh Mi sauce 

0,75 dl vegan mayonnaise 

2 tsp Hoisin sauce 

2 tsp Foodin umami sauce 

2 tsp Sriracha sauce 

For serving: baguettes, cilantro, lettuce, jalapeños

RECIPE

Slice the tofu. Mix the marinade ingredients and let the tofu slices marinate in the refrigerator for about an hour. 

Cut the carrots and cucumbers into thin sticks. Mix them with apple cider vinegar, coconut sugar and salt. Let the vegetables marinate in the refrigerator. 

Mix the Banh mi sauce. 

Cook the tofu slices in oil for a few minutes per side. You can brush the slices with extra marinade when cooking.  

Assemble the baguette by brushing a generous dollop of Banh mi sauce on both sides. Add tofu, lettuce, pickled vegetables, cilantro and jalapenos. 

SHOP THE INGREDIENTS

Vietnamilaisen keittiön rapeakuorinen patonki täytetään Foodinin tapaan umamikastikkeella ja mausteilla marinoidulla tofulla, nopeasti pikkelöidyillä porkkana– ja kurkkutikuilla sekä kaiken yhteen sitovalla maukkaalla majoneesipohjaisella Banh mi –kastikkeella.

AINEKSET 

Tofu

250 g maustamatonta tofua 

0,5 dl Foodin umamikastiketta 

2 rkl paahdettua seesamiöljyä 

1 rkl Foodin omenasiiderietikkaa 

½ tl Foodin inkiväärijauhetta 

½ tl Foodin mietoa curry maustetta 

½ tl Foodin hienoa himalajan suolaa 

+ Foodin oliiviöljyä paistamiseen

Nopeasti pikkelöidyt kasvikset 

2 porkkanaa 

½ kurkkua 

2 rkl Foodin omenasiiderietikkaa 

1 tl Foodin kookossokeria 

½ tl Foodin hienoa himalajan suolaa 

Banh Mi –kastike 

0,75 dl vegaanista majoneesia 

2 tl Hoisin kastiketta 

2 tl Foodin umamikastiketta 

2 tl Sriracha kastiketta 

Lisäksi: rapeakuorista patonkia, korianteria, salaattia, jalapenoja 

VALMISTUS

Siivuta tofu viipaleiksi. Sekoita marinadin ainekset ja anna tofuviipaleiden marinoitua jääkaapissa noin tunnin ajan. 

Leikkaa porkkanat ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Sekoita yhteen omenasiiderietikan, kookossokerin ja suolan kanssa. Anna pikkelöityä jääkaapissa tofun marinoinnin ajan. 

Sekoita Banh mi –kastike. 

Paista marinoitua tofua pannulla öljyssä muutama minuutti per puoli. Voit sivellä ylimääräistä marinadia tofun pinnalle paistettaessa. 

Kokoa patonki levittämällä runsaasti Banh mi –kastiketta patongin molemmille puolille. Lisää patongin väliin paistetut tofuviipaleet, salaattia, pikkelöityä kasviksia, korianteria ja jalapenoja. 

POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your wishlist is currently empty!

Wishlist