Kaakaon Tarina

Foodinin kaakao on käsin poimittua 100% alkuperäislajikkeen Criolloa, joka viljellään sademetsässä Perun Amazonialla missä sillä on pitkä historia. Sademetsän monimuotoisuus tekee kaakaostamme uniikin makuisen. Kaakaomme tulee pieniltä, 10-15 viljelijän yhteisöiltä, jota ylläpitää pienet perheviljelijät. Pavut kerätään viljelijöittäin ja toimitetaan fermentoitavaksi ja kuivattavaksi yhteiselle asemalle, joka on rakennettu yhteisöä varten. Viljely tapahtuu luonnonmukaisesti luontoa kunnioittaen, jolloin sen monimuotoisuus säilyy.

Kumppanimme tekee tiivistä yhteistyötä yhteisöjen kanssa kehittääkseen viljelymenetelmiä, jotta viljelijöiden on mahdollista saada parempi elanto kaakaonviljelystä. Heitä opastetetaan ja heille tarjotaan yhteiset tilat, jossa kaakao voidaan fermentoida, kuivata sekä jatkokäsitellä.

Kaakao viljellään kestävän kehityksen mukaisesti, ympäristöä ja viljelijöitä kunnioittaen. Luonnonmukaiset menetelmät, luonnolliset kompostit ja viljelijöiden kouluttaminen sekä reilu korvaus takaavat sen, että viljelijät voivat nauttia elämästään ja heidän lapset voivat käydä koulua.

Kaakaon käsittely alkaa fermentoinnista, jolloin papuja fermentoidaan n. 4-5 vuorokauden ajan minkä aikana kaakaopavun väri muuttuu violetista kauniin ruskeaksi ja sen aromit kehittyvät. Fermentointia seurataan säännöllisesti lämpömittarilla, jotta kaakaopavut eivät ylifermentoidu ja taas viimeisessä vaiheessa 4. vuorokauden kohdalla kaakaopapuja ”puolitetaan”, jotta nähdään miten hyvin ne ovat fermentoituneet.

Fermentoinnin jälkeen pavut kuivataan, sadekaudella koneellisesti ja kesällä laveteilla auringossa kasvihuoneissa.Kuivauksen jälkeen pavut ovat valmiina käytettäväksi, nautittavaksi sellaisenaan tai jatkokäsittelyyn. Kaakaopavuista rikotaan kaakaonibs ja jauhetaan kaakaomassaa, minkä jälkeen massa voidaan puristaa kaakaovoiksi ja jäljelle jäävä massa jauhaa kaakaojauheeksi.

Alkuperä

 

Foodinin kaakao on käsin poimittua 100% alkuperäislajikkeen Criolloa, joka viljellään sademetsässä Perun Amazonialla missä sillä on pitkä historia. Sademetsän monimuotoisuus tekee kaakaostamme uniikin makuisen. Kaakaomme tulee pieniltä, 10-15 viljelijän yhteisöiltä, jota ylläpitää pienet perheviljelijät. Pavut kerätään viljelijöittäin ja toimitetaan fermentoitavaksi ja kuivattavaksi yhteiselle asemalle, joka on rakennettu yhteisöä varten. Viljely tapahtuu luonnonmukaisesti luontoa kunnioittaen, jolloin sen monimuotoisuus säilyy.

Käsittely

 

  • Kaakaopavut kerätään puista fermentoitavaksi ja kuivattavaksi
  • Fermentointi kestää yleensä n. 4-5 vuorokautta, jonka aikana kaakaon aromit kehittyvät ja maku muuttuu. Fermentointi on tärkeää kaakaon aromeja ajatellen ja yksi hyvän suklaan tärkeistä tekijöistä.
  • Fermentoinnin jälkeen pavut kuivataan joko koneellisesti sadekaudella tai kesällä ulkona kasvihuoneissa.

Valmistus

 

  • Kuivauksen jälkeen pavut rikotaan, jonka jälkeen niistä erotellaan kaakaopapurouhe, eli kaakaonibsit, ja kuoret.
  • Kaakaonibsit jauhetaan kaakaomassaksi perinteisesti kivimyllyssä Stone ground -menetelmällä, jota me hyödynnämme myös kotisuomessa.
  • Kaakaovoi puristetaan kaakaomassasta kylmäpuristetaan hitaasti erilleen hydrauliikkapuristimella.
  • Jäljelle jäävä massa jauhetaan kaakaojauheeksi.

Reseptit

×  

Total: 0.00

Proceed to Checkout

Coupon/Referral Code? You'll enter that at checkout.