Nämä syksyyn sopivat gluteenittomat omena-chiapannukakut saavat mehevyytensä sesongin omenista ja lisäpotkua monipuolisista chia-siemenistä. Pannukakut maistuvatkin niin aamupalaksi kuin jälkiruuaksikin!
Reseptin on kehittänyt Tuulia Talvio.
GLUTEENITTOMAT OMENA-CHIAPANNUKAKUT AINESOSAT
2 kananmunaa
1 keskikokoinen (n. 150 g) omena
2,5 dl gluteenitonta kauramaitoa
1 rkl chia-siemeniä
1 dl mantelijauhoa
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl kookosnektaria
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ceylon-kanelia
¼ tl kardemummaa
¼ tl vaniljajauhetta
kookosöljyä paistamiseen
KANELIOMENAT
2–3 omenaa
1 rkl kookosöljyä
1 rkl kookosnektaria
1 tl ceylon-kanelia
TARJOILUUN
vaniljakastiketta, vaniljajäätelöä tai cashewkermaa
ANNOS
14-15 pannukakkua
VALMISTUSAIKA
30-40 minuuttia (sis. 10 min kohotusajan)
Gluteeniton, maidoton
GLUTEENITTOMAT OMENA-CHIAPANNUKAKUT VALMISTUSOHJE
Mittaa tehosekoittimeen kananmunat, omena ja kauramaito. Sekoita tasaiseksi. Lisää chia-siemenet, jauhot, kookosnektari ja mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Anna taikinan turvota noin 5–10 minuuttia. Pilko sillä aikaa kaneliomenoihin tulevat omenat ohuiksi siivuiksi.
Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle nokare kookosöljyä. Annostele taikinaa noin 1 rkl verran pannulle ja levitä pieneksi pannukakuksi. Paista keskilämmöllä, kunnes letun pintaan on ilmestynyt kuplia ja se näyttää kypsältä. Käännä lastan avulla varovasti ja paista toinen puoli. Valmista loput taikinasta samalla tavalla.
Kun letut ovat valmiit, valmista kaneliomenat. Lisää pannulle kookosöljy ja kuullota omenoita keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes ne ovat selvästi pehmenneet. Lisää pannulle kookosnektari ja kaneli ja sekoita ne omenoihin. Siirrä omenat tarjoiluastiaan.
Tarjoile pannukakut lämpiminä kaneliomenoiden ja esimerkiksi vaniljakastikkeen tai cashewkerman kanssa ja nauti!