Focaccia on italialainen klassikko, ja siitä on lukemattomia erilaisia versioita. Tämä gluteeniton focaccia valmistuu helposti muutaman eri jauhon sekoituksesta, ja tomaatit tuovat siihen herkullista mehukkuutta. Focaccian voi koristella monilla eri yrteillä, joten kokeile rohkeasti omia suosikkejasi!

Reseptin on kehittänyt Tuulia Talvio.

GLUTEENITON FOCACCIA AINESOSAT

5 dl noin 40-asteista vettä

1 pss kuivahiivaa

1 rkl kookosnektaria (tai hunajaa)

3 dl tummaa riisijauhoa

1 dl tattarijauhoja

1,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa

2 rkl perunajauhoa

1 rkl psylliumjauhetta

1 tl suolaa

1 dl oliiviöljyä

Focaccian koristeluun:
oliiviöljyä
kirsikkatomaatteja
oliiveja
tuoreita yrttejä

ANNOS

1 pellillinen

VALMISTUSAIKA

noin 80 minuuttia mukaan lukien kohotus- ja paistoajat

Gluteeniton, vegaaninen

GLUTEENITON FOCACCIA VALMISTUSOHJE

Sekoita isossa kulhossa vesi, hiiva ja kookosnektari keskenään. Mittaa toiseen kulhoon kaikki jauhot, psylliumjauhe ja suola ja sekoita.
Lisää sitten jauhot ja oliiviöljy nesteeseen ja sekoita hyvin. Taikina saa olla melko kosteaa. Peitä kulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla. Leikkaa kirsikkatomaatit ja oliivit pieniksi siivuiksi.
Muotoile taikinasta pellille suorakulmion muotoinen levy ja painele kirsikkatomaatteja ja oliiveja taikinan pintaan. Lorauta taikinan päälle hieman oliiviöljyä ja voit halutessasi lisätä myös hieman suolaa.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes focaccia on saanut hieman kullanruskeaa väriä. Anna jäähtyä hetki. Tarjoa ja nauti!

KERÄÄ AINEKSET VERKKOKAUPASTAMME

Varasto loppu
2,49 
9,95 
Lisää ostoskoriin
39,90 
Lisää ostoskoriin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *