TUMMA RIISIJAUHO ON MONIPUOLINEN LEIVONTAJAUHO
Tumma riisijauho eli täysjyväriisijauho on loistava, gluteeniton jauhovaihtoehto terveelliseen leivontaan ja ruoanlaittoon. Täysjyväriisistä valmistetussa jauhossa on kaikki riisin osat tallella – lesekerros, siemenvalkuainen ja alkio.
Riisiä kasvaa luonnonvaraisena Aasiassa, jossa lähes kaikki maailman riisi viljellään. Sen viljely on aloitettu jo tuhansia vuosia ennen ajanlaskun alkua. Suomeen riisi tuli 1600-luvulla, jolloin se oli arvokas ruoka-aine. Nykyään riisi on yksi maailman suosituimmista raaka-aineista ja lisukkeista. Se lukeutuu monen keittiön peruselintarvikkeisiin.
Tumma riisijauho toimii leivonnassa hyvin sellaisenaan ja on koostumukseltaan hyvin hienojakoista. Gluteenittomana jauhona sillä ei ole sitkoa tuovaa ominaisuutta, mutta käyttämällä sitä yhdessä psylliumkuidun kanssa tulee leipomuksistasi kuohkeita ja helposti käsiteltäviä. Kokeile tummaa riisijauhoa myös sekoitettuna muiden jauhojen, esimerkiksi tattari- ja mantelijauhon kanssa. Voit käyttää tummaa riisijauhoa monipuolisesti leivontaan ja valmistaa siitä leipää, sämpylöitä, lettuja, pannukakkuja, piirakkapohjia, pizzapohjan tai herkullisen täytekakun. Täysjyväriisijauho soveltuu myös puuron valmistukseen.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).
Riikka Matilainen –
Tämä on tosi hyvä gluteenittoman lettutaikinan teossa. Käytän yhdessä kikhernejauhon kanssa.