Chia-vanukas on maidoton ja gluteeniton raaka-herkku, joka valmistuu nopeasti luonnon omista raaka-aineista. Vanukas on mainio välipala tai hieman juhlavammankin pöydän näyttävä herkku. Raikkautta tähän chiavanukkaaseen tuovat kirpsakka tyrni ja raikas appelsiini. Jauhettu kurkuma ja inkivääri tuovat lisää tehoja vanukkaaseen. Ne ovat myös erittäin trendikkäitä, terveystietoisen kokkailijan mausteita. Kokeile rohkeasti myös muunlaisia makuyhdistelmiä; valitse tyrnin ja appelsiinin pariksi makeat kookoslastut, tai ripottele vanukkaan mausteeksi esimerkiksi ceyloninkanelia ja/tai kardemummaa.
CHIA-VANUKAS AINESOSAT
VANUKAS
3 rkl chiasiemeniä
3 dl kookosmaitoa
½ tl vaniljajauhetta
(2 rkl hunajaa/kookossokeria)
APPELSIINI-TYRNITÄYTE
100g pakastettua tyrniä
1 luomuappelsiini
1 banaani
3 rkl kookosmannaa
sitruunamehua
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl jauhettua kurkumaa
halutessasi 1 rkl hunajaa/kookossokeria (Huom! Chia-vanukas ei ole vegaaninen jos lisäät hunajaa)
TARJOILUUN
Passionhedelmää, goji-marjoja, tuoretta minttua
ANNOS
2 annosta
VALMISTUSAIKA
20 min tai yön yli
Vegaaninen
Raaka
Maidoton
Gluteeniton
CHIA-VANUKAS VALMISTUSOHJE
Valmistele chia-vanukas sekoittamalla valmis kookosmaito (tai kookosmannasta ja vedestä tehosekoittimessa itse valmistettu kookosmaito) sekä chia-siemenet, vanilja ja makeutus hyvin keskenään. Sekoittele chia-vanukasta etenkin alkuvaiheessa muutaman minuutin välein saadaksesi vanukkaaseen silkkisensileän koostumuksen.
Laita vanukas jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi tai mielellään jopa yön yli.
Valmista appelsiini-tyrnitäyte sekoittamalla tehosekoittimessa tyrnit, hedelmät, kookosmanna sekä mausteet.
Kasaa chia-vanukas kauniisiin kerroksiin laittamalla tarjoiluastian pohjalle vanukasta ja päälle hedelmätäytettä. Voit tehdä useamman kerroksen!
Koristele vanukas passionilla, goji-marjoilla sekä tuoreella mintulla.