Ruokaisa ja proteiinipitoinen (55 g/100 g) kurpitsansiemenjauho sopii mainiosti suolaiseen leivontaan. Näistä huippuravitsevista luomujauhoista leivot kätevästi vaikkapa gluteenittomat ja vegaaniset sämpylät, jotka saavat jauhojen ansiosta paahteista, tummaa makua. Testaa sämpylöiden kanssa herkullisen vihreää oliiviöljy-voi yrttilevitettä.
AINEKSET
1 tl Foodin psylliumjauhetta
0,5 rkl Foodin omenasiiderietikkaa
1 dl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
1,5 dl vettä
150 g / 3 dl Foodin kurpitsansiemenjauhoja
90 g / 2 dl Foodin mantelijauhoja
25 g / 0,5 dl Tapiokatärkkelystä
2 tl leivinjauhetta
1 tl Foodin kookossokeria tai muuta makeutusta
3/4 tl Foodin hienoa merisuolaa tai hienoa Himalajan kristallisuolaa
Sämpylöiden päälle: Foodin Styrian kurpitsansiemeniä
Oliiviöljy-voi yrttilevite
60 g voita / maidotonta ”voita”
0,5 dl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
0,75 dl tuoretta persiljaa
2 tl Foodin oreganoa
½ tl (tai maun mukaan) Foodin hienoa merisuolaa tai hienoa Himalajan kristallisuolaa
Jos haluat, joukkoon sopii myös tuore valkosipulin kynsi
valmistus
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sekoita vispilällä yhteen psylliumjauhe, omenasiiderietikka, oliiviöljy ja vesi. Anna tekeytyä hetken aikaa.
Sekoita toisessa kulhossa jauhot, tapiokatärkkelys, suola, kookossokeri ja leivinjauhe.
Kaada nesteet kuivien ainesten joukkoon ja kääntele taikina tasaiseksi.
Pyöritä taikinasta 6 tasakokoista sämpylää ja painele päälle muutama kurpitsansiemen.
Paista uunissa 25 minuuttia tai kunnes sämpylän pohja on ruskistunut.
Sekoita blenderillä tasaiseksi oliiviöljy-voi levitteen ainekset, laita kylmään tekeytymään.
Tarjoile tuoreet sämpylät levitteen kera.
Jos sämpylöitä jää yli, säilytä niitä jääkaapissa ja lämmitä muutama minuutti uunissa ennen tarjoilua (esim.ruoanvalmistuksen yhteydessä jälkilämmöllä), jotta saat parhaimman lopputuloksen.