Itsetehty granola maistuu herkulliselta! Valikoimastamme löydät kaikki laadukkaat ja maukkaat ainekset uunigranolan tekoon ja myös granolan maustamiseen. Testaa vaikkapa Foodinin kuivattuja mangoja tai Foodinin raakasuklaata pilkottuna granolan joukkoon.
Uunigranolan makeuttajana toimii kinuskinen medjool taateli, joka yhdessä pähkinätahnan ja kookosöljyn kanssa muodostaa granolan tahmean massan. Uunissa matalassa lämpötilassa granola paahtuu rapeaksi herkuksi.
AINESOSAT
4 dl (220 g) Foodinin pähkinöitä esim. pekaani- ja cashewpähkinöitä sekä manteleita
1 dl (60 g) Foodinin kurpitsansiemeniä
0,5 dl (30 g) Foodinin auringonkukansiemeniä
2 rkl Foodinin chiansiemeniä
¼ tl Foodinin hienoa Himalajan suolaa
voit myös lisätä 1 tl Foodinin jauhettua kardemummaa ja/tai 1 tl Foodinin Ceyloninkanelia
7 kpl (155 g) Foodinin medjool taateleita
0,5 dl (40 g) Foodinin cashew- tai mantelitahnaa
2,5 rkl (30 g) Foodinin neitsytkookosöljyä
Makua granolaan:
VALMISTUSOHJE
Lämmitä uuni 150 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Pilko pähkinät pieneksi. Sekoita kulhossa kuivat aineet: pilkotut pähkinät, suola ja kardemumma ja/tai kaneli.
Ota taateleista kivet pois. Blendaa taatelit tehosekoittimessa cashew- tai mantelitahnan ja kookosöljyn kanssa tasaiseksi massaksi.
Sekoita taatelimassa kuiviin aineksiin käsin.
Levitä granolamassa leivinpaperille tasaisesti ja paahda uunissa 15 minuuttia. Ota uunipelti pois uunista ja kääntele granolaa. Paahda vielä 5-8 minuuttia tai kunnes granola on ruskistunut. Tarkkaile granolaa paiston loppuvaiheessa, jotta se ei tummu liikaa.
Anna granolan jäähtyä sellaisenaan leivinpaperin päällä noin 30 minuuttia tai kunnes granola on rapeaa ja kiinteää.
Kun granola on jäähtynyt, voit pilkkoa joukkoon Foodin kuivattuja mangoja tai raakasuklaata.
Nauti granolaa kasvimaidon kanssa tai smoothien, jogurtin tai Foodin Chia Goodin päällä.
Vinkki: Granolaa voi helposti jatkotuunata ja käyttää ilman uunia valmistettavien herkkujen pohjana. Testaa vaikkapa näitä hedelmäisiä mangogranolakuppeja!