Tutustu vietnamilaiseen keittiöön
Vietnamilainen keittiö on täynnä tuoreita yrttejä ja kasviksia sekä aromikkaita mausteita kuten inkivääriä, valkosipulia ja chiliä. Nuudelit ja riisi ovat myös tärkeä osa vietnamilaista ruokavaliota ja niitä käytetään usein erilaisissa keitoissa ja salaateissa. Siinä missä herkulliset pho-keitot ja rapeat kesärullat herättävät aisteja, ne myös kertovat tarinaa maan historiasta ja perinteistä.
Kokosimme alle suosikkimme vietnamilaisen keittiön monipuolisista ja herkullisista resepteistä. Ota reseptit kokeiluun ja lähde makumatkalle Vietnamiin omasta keittiöstäsi!
Banh Mi
Vietnamilaisen keittiön rapeakuorinen patonki täytetään Foodinin tapaan umamikastikkeella ja mausteilla marinoidulla tofulla, nopeasti pikkelöidyillä porkkana– ja kurkkutikuilla sekä kaiken yhteen sitovalla maukkaalla majoneesipohjaisella Banh mi –kastikkeella.
Katso reseptireseptin raaka-aineita
Goi Cuon kesärullat
Goi Cuon kesärullat Foodinin tapaan täytetään värikkäillä kasviksilla, shiratakinuudeleilla sekä rouskuvilla kuivapaahdetuilla maustetuilla cashewpähkinöillä. Kesärullat dipataan inkiväärillä ja curryjauheella maustettuun mantelitahnapohjaiseen kastikkeeseen.
Katso reseptiLisää raaka-aineet ostoskoriisi
Pho keitto
Pho keitto ihastuttaa maukkaalla liemellään sekä tuoreilla, ravitsevilla raaka-aineilla. Täyttävyyttä keittoon saa tofulla sekä Foodinin maustetuilla cashewpähkinöillä, jotka antavat keitolle sopivasti lisämakua ja suolaisuutta.
Katso reseptiLisää raaka-aineet ostoskoriisi
Banh Xeo riisiletut vihreillä linsseillä
Banh Xeo riisiletut eli riisijauhoista, kurkumasta sekä kookosmaidosta ja –vedestä valmistetut suolaiset luontaisesti gluteenittomat ja vegaaniset letut ovat mitä mainioin arkipäivän ateria. Letut on helppo valmistaa ja niiden täytteeksi sopivat niin kasvikset, sienet kuin maustetut linssit. Dippaa letut maukkaaseen umamikastikkeeseen!
Katso resepti