Saat hummukseen herkullisia uusia makuvivahteita, kun sekoitat joukkoon paahdettuja porkkanoita tai punajuurta. Testaa hummukseen luomulaatuisista seesaminsiemenistä valmistettuja Foodin tahineja: samettisen pehmeää vaaleaa tahinia sekä täyteläistä aromikasta tummaa tahinia.
PORKKANAHUMMUS
200 g porkkanaa
Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
4 dl keitettyjä Foodin kikherneitä
0,5 dl Foodin vaaleaa tahinia
2 rkl Foodin sitruuna-inkiväärimehua
1-2 valkosipulin kynttä
1 tl Foodin juustokuminaa
1 tl Foodin hienoa himalajan kristallisuolaa
1,5 dl vettä
Hummuksen päälle: oliiviöljyä, paahdettuja pinjansiemeniä, korianteria tai persiljaa.
PUNAJUURIHUMMUS
n. 200 g punajuurta
Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
4 dl keitettyjä Foodin kikherneitä
0,5 dl Foodin tummaa tahinia
2 rkl Foodin sitruuna-inkiväärimehua
1-2 valkosipulin kynttä
1 tl Foodin juustokuminaa
1 tl Foodin hienoa himalajan kristallisuolaa
1,5 dl vettä
Hummuksen päälle: oliiviöljyä, paahdettuja pinjansiemeniä, korianteria tai persiljaa.
valmistus
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pilko porkkanat ja punajuuret paloiksi: porkkanat ohuiksi tikuiksi ja punajuuret pieniksi kuutioiksi. Lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa.
Paahda uunissa noin 15-20 minuuttia (palojen koosta riippuen), tai kunnes palat ovat pehmenneet ja paahtuneet.
Blendaa yhteen kaikki hummuksen ainekset: ensin porkkanahummus ja sen jälkeen punajuurihummus. Tehokkaalla blenderillä saat hummuksesta silkkisen sileää, ja sauvasekoittimen kulho-osalla blendattuna hummuksesta tulee hieman karkeampaa (kuten kuvassa).
Lorauta hummuksen päälle vielä oliiviöljyä ja ripottele paahdettuja pinjansiemeniä sekä yrttejä.
Nauti hummusta esim. värikkäiden kasvisten kera tai osana ateriaa. Testaa hummuksen kanssa myös rouskuvaa Paramesan näkkäriä!