Pähkinätahnat ja tahinit ovat ravinnerikas, täyteläinen lisä monenlaiseen ruoanlaittoon. Niitä voi käyttää kastikkeissa, padoissa ja salaateissa, ja niitä voi sellaisenaan käyttää levitteinä ja dippeinä. Tahnat sopivat niin makeaan kuin suolaiseenkin, ja hellävarainen käsittely varmistaa, että tahnoissa ovat kaikki pähkinöiden ja siementen ravinteet tallella.

Pähkinätahnat ovat täydellisiä tyydyttymättömän eli hyvälaatuisen rasvan lähteitä. Lisäksi ne sisältävät kasviproteiinia, hiilihydraatteja, vatsan toimintaa ylläpitäviä ravintokuitija ja runsaasti kivennäisaineita ja antioksidantteja sekä E- ja B-ryhmän vitamiineja. Tahinit valmistetaan seesaminsiemenistä, ne sisältävät runsaasti kalsiumia ja magnesiumia ja toimivat sekä dippinä että hummuksen pohjana. Kuitua ja rautaa sisältävä kookosmanna valmistetaan kivimyllyssä kaksi vuorokautta jauhamalla, ja se on loistavaa esimerkiksi leivonnassa ja smoothieissa.