Yllättävän helposti, vain muutamasta raaka-aineesta valmistuvat kasvispihvit maistuvat koko perheelle! Sillä aikaa kun pihvit paistuvat uunissa, valmistuu luomulaatuisesta sitruunamehusta raikkautta ammentava kastike ja simppeli tomaattisalaatti. Raikkaat lisukkeet ovat täydellinen makupari kasvispihveille!
AINEKSET
8-10 kasvispihviä
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
6 porkkanaa
3 isoa munaa
1,5 dl Foodin Paraveganoa
2 rkl hienonnettua persiljaa
1 tl Foodin Provencen yrtit -maustetta
Suolaa ja pippuria
Sitruunakastike:
1 dl kreikkalaista jogurttia
1 rkl Foodin sitruunamehua
1 rkl Foodin Provencen yrtit -maustetta
Suolaa ja pippuria
Tomaattisalaatti:
4 isoa tomaattia
12 cocktail-tomaattia
1 punasipuli
1 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl Foodin oliiviöljyä
1 tl Foodin sitruunamehua
1 rkl Foodin Paraveganoa
Suolaa ja pippuria
valmistus
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Raasta kesäkurpitsat ja porkkanat ja painele niistä ylimääräinen neste huolellisesti pois talouspaperilla.
Lisää raaste kulhoon ja lisää sinne munat, Parmesan, persilja, Provencen yrtit -mauste sekä suola ja pippuri oman maun mukaan.
Muotoile taikinasta 8-10 pihviä ja aseta ne pellille, leivinpaperin päälle. Paista pihvejä uunissa 20-30 minuuttia.
Sillä aikaa kun pihvit kypsyvät uunissa, valmista sitruunakastike sekoittamalla kaikki ainesosat keskenään.
Tomaattisalaattia varten leikkaa tomaatit ja laita ne lautaselle. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja lisää tomaattien päälle. Viimeistele tomaattisalaatti oliiviöljyllä, sitruunamehulla, tuoreella persiljalla, Paramesanilla ja suolalla sekä pippurilla. Nauti!