Vegaaniset ja gluteenittomat cookie dough palat sopivat niin välipalaksi kuin herkutteluhetkiin. Keksitaikinan makuiset proteiinipitoiset palat sisältävät mm. Foodin kikherneitä, lempeää kookosmannaa ja cashewtahnaa sekä Supervege proteiinijauhetta. Jos haluat patukoista pehmeämpiä ja makeampia, voit lisätä joukkoon medjool-taatelin tai pari!
ainesosat
40 g (noin 0,5 dl) Foodin kikherneitä, keitettynä
100 g (noin 2 dl) gluteenittomia kaurajauhoja
2 rkl Foodin Supervege vanilja proteiinijauhetta
¼ tl Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
50 g (noin 0,5 dl) Foodin cashewtahnaa
50 g (noin 0,5 dl) Foodin kookosmannaa
3 rkl Foodin kookosnektaria tai agavesiirappia
Lisäksi: 1-2 Foodin medjool-taatelia, josta kivi poistettu
Taikinan joukkoon: 40 g Foodin raakasuklaa Coconut Milk, pilkottuna
ohje
Liota ja keitä Foodin kikherneitä ohjeen mukaan.
Blendaa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulho-osassa jauhot, proteiinijauhe, suola, jäähtyneet keitetyt kikherneet, cashew tahna, kookosmanna ja agavesiirappi sileäksi taikinaksi.
Taikina on sopivaa, kun saat puristettua siitä hyvin koossa pysyvän pienen pallon. Voit lisätä joukkoon cashew tahnaa tai agavesiirappia, jos taikina tuntuu liian kuivalta. Voit halutessasi lisätä joukkoon myös medjool-taatelin tai pari, jotta taikinan koostumuksesta tulee pehmeämpi.
Sekoita taikinan joukkoon pilkottu raakasuklaa. Voit jättää muutaman palan herkun päälle painettavaksi.
Painele taikina tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun (n.12 x 20 cm) vuokaan ja painele muutama suklaapala päälle.
Pakasta noin 30 minuuttia tai kunnes palat on helppo leikata. Säilytä paloja joko jääkaapissa, jos syöt ne muutaman päivän sisään tai pakastimessa pidempää säilytystä varten.