Tämä moderni, vegaaninen tiramisu valmistuu suoraan annoskulhoihin, ja vie kielen mennessään. Klassinen tiramisu ja sen pehmeä, kahvinen maku vievät suoraan Italian kesään. Pehmeät mantelikeksit kostutetaan kahviin, ja nautitaan cashewpähkinöistä ja kookosmaidosta valmistuvan kerman kanssa. Vegaaninen ja gluteeniton reseptiikka varmistaa, että kaikenlaiset herkuttelijat pääsevät nautiskelemaan tiramisusta. 

Tähän Tuulia Talvion laatimaan jälkiruokaan on helppo ihastua!

VEGAANINEN TIRAMISU AINESOSAT

KEKSIT

2 kypsää banaania

½ dl sulaa kookosöljyä

½ dl kookosnektaria

pieni ripaus vaniljajauhetta

3,5–4 dl gluteenitonta kaurajauhoa

2 dl mantelijauhoa

1 tl leivinjauhetta

pieni ripaus suolaa

4 rkl kahvia

MOUSSE

3 dl cashewpähkinöitä

1,5 dl kookosmaitoa

1 dl mantelimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)

3 rkl kookosnektaria

3 rkl sitruunamehua

pieni ripaus vaniljajauhetta

pieni ripaus suolaa

kaakaojauhetta ja raakasuklaata koristeluun

ANNOS

6 annosta

gluteeniton & vegaaninen

VALMISTUSAIKA

noin 60 minuuttia paistoaikoineen

VEGAANINEN TIRAMISU VALMISTUSOHJE

Laita aluksi cashewpähkinät likoamaan. Annostele cashewpähkinät kulhoon ja lisää lämmintä vettä niin paljon, että pähkinät peittyvät. Aseta sivuun.

Valmista sitten keksit. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Muussaa banaanit soseeksi isossa kulhossa. Lisää kookosöljy, kookosnektari ja vanilja ja sekoita hyvin. Lisää kaura- ja mantelijauhot, leivinjauhe ja suola ja sekoita huolellisesti.

Ota taikinasta lusikan avulla noin 12 palloa ja muotoile käsin kekseiksi. Voit käyttää jauhoa apuna, jos taikina tarttuu käsiin. Asettele keksit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paina kevyesti keksin muotoon. Paista noin 25 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet hieman kullanruskeaa väriä.

Anna keksien jäähtyä ja valmista sillä aikaa kahvi. Kahvista kannattaa tehdä hieman normaalia vahvempaa, jotta sen maku korostuu tiramisussa. Jätä myös kahvi hetkeksi jäähtymään.

Valuta cashewpähkinät. Lisää kaikki moussen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi mousseksi. Maista ja lisää makeutusta tarvittaessa. Kaada mousse kulhoon, josta sitä on helppo annostella.

Kasta keksit yksitellen kahviin ja siirrä laakealle lautaselle. Murskaa keksit pienemmiksi paloiksi haarukan avulla. Annostele keksejä lasien pohjalle. Lisää sen jälkeen moussea ja taas uudestaan keksejä vuorotellen. Voit lisätä jäljelle jääneen kahvin loppusilauksena annoksiin.

Laita annokset jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi. Koristele vegaaninen tiramisu kaakaojauheella ja suklaalastuilla juuri ennen tarjoilua. Tarjoa ja nauti joko herkkuaterian jälkiruokana – tai ihan vain koska tekee mieli!

KERÄÄ TIRAMISU-AINEKSET VERKKOKAUPASTAMME

Makeutus, suola & mausteet

Vaniljajauhe, Luomu, 30g

29,95 
Lisää ostoskoriin
Varasto loppu

Jauhot & kuidut

Mantelijauho, luomu 350g

9,95 
Varasto loppu
2,49 
9,95 
Lisää ostoskoriin
Ale!
9,00 
Lisää ostoskoriin
1,99 
Lisää ostoskoriin
7,95 
Lisää ostoskoriin
Ale!
1,95 
Lisää ostoskoriin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *