Perinteinen valkoinen sokeri saa haastajan Foodinin luomulaatuisista, kestävän kehityksen mukaisesti viljellyistä ja valmistetuista makeuttajista. Makeutus ilman valkoista sokeria antaa uutta ulottuvuutta leivontaan ja ruoanlaittoon, ilman kompromissia maun suhteen.

Foodinin luonnolliset makeuttajat ovat kestävän kehityksen mukaisesti tuotettuja, matalan glykeemisen indeksin omaavia makeuttajia. Makeuttajan glykeeminen indeksi ilmoittaa, miten makeuttaja nostaa verensokeria. Foodinin luomumakeuttajat nostavat verensokerin tasoa hitaasti tai eivät ollenkaan.

MAKEUTUS ILMAN VALKOISTA SOKERIA – LYHYT OPAS

VAIHTOEHTOJA KITEISELLE VALKOISELLE SOKERILLE

erytritoli makeutus ilman valkoista sokeria

ERYTRITOLI

  • Valmistetaan rypälesokerista
  • Täysin kaloriton ja luontainen makeuttaja
  • Kutsutaan leikkisästi myös ketosokeriksi, sillä se ei sisällä imeytyviä hiilihydraatteja
  • Voi käyttää täysin valkoisen sokerin tapaan, ja jauhamalla sitä teho- tai sauvasekoittimella saa aikaan myös leivontaan sopivaa tomusokeria
koivusokeri makeutus ilman valkoista sokeria

KOIVUSOKERI ELI KSYLITOLI

  • Luonnollinen makeuttaja, joka on lähes yhtä makeaa kuin valkoinen sokeri, mutta viileän raikasta
  • Rakenteensa ansiosta kuin tavallista sokeria, ja sitä voi käyttää samaan tapaan
  • Kestää hyvin kuumentamista, ja sopii siksi esimerkiksi leivontaan, ja se edistää myös hampaiden terveyttä
  • Glykeeminen indeksi on hyvin matala, GI 7, joten se kohottaa verensokeria hyvin hitaasti

KOOKOSSOKERI

  • Maailman ekologisimmaksi makeuttajaksi tituleerattu
  • Maku paahteisen karamellinen
  • Kerätään kookospuiden kukinnoista kestävästi ja eettisesti
  • Saavuttanut erityissuosion leivonnaisten ja lämpimien juomien makeutuksessa
  • Käytetään mm. Foodinin raakasuklaaherkkujen makeutuksessa
  • Glykeeminen indeksi on alhainen verrattuna perinteiseen valkoiseen sokeriin, GI 35, ja se ei nosta verensokeria radikaalisti

VAIHTOEHDOT ESIMERKIKSI SIIRAPILLE JA HUNAJALLE

KOOKOSNEKTARI

  • Eettinen ja ekologinen makeuttaja
  • Kerätään kookossokerin tapaan kookospuun kukinnoista
  • Maultaan makeaa ja hienostuneen aromaattista
  • Sama glykeeminen indeksi kuin kookossokerilla, GI 35, joten ei nosta verensokeria radikaalisti
  • Sopii monipuolisesti leivontaan ja kaikenlaiseen makeutukseen

AGAVESIIRAPPI

  • Valmistetaan meksilolaisesta agave-kasvista kestävän kehityksen mukaisesti
  • Juokseva koostumus tekee siitä sopivan korvikkeen hunajalle leivontaan ja ruoanlaittoon
  • Glykeeminen indeksi on GI 19, joten se ei aiheuta voimakasta verensokerin kohoamista tyypillisten makeuttajien tapaan

MUUHUN MAKEUTUKSEEN

MAKEA-UUTEJAUHE

  • Makea-uutejauhe valmistetaan steviakasvista
  • Yksi gramma makea-uutejauhetta vastaa 300g sokeria, joten suosittelemme aloittamaan käytön varovasti maistellen!
  • Stevian glykeeminen indeksi on nolla (GI 0), jonka ansiosta se ei nosta verensokeria
  • Sopii sellaisenaan makeutukseen, ja sitä voi yhdistää myös muihin makeutusaineisiin tai nesteeseen
  • Huomaa, että stevia ei kristallisoidu sokerin tapaan.

MAKEITA HERKKURESEPTEJÄ ILMAN VALKOISTA SOKERIA

Nyt kun olet tutustunut makeutusvaihtoehtoihisi, voit uppoutua leivontaan, johon et tarvitse valkoisen sokerin ripaustakaan. Keräsimme yhteen omat suussasulavan suklaiset, makean pehmeät suosikkimme. Inspiroivia leivontahetkiä!

gluteenittomat mustikkapiirakat herkutteluun
GLUTEENITON MUSTIKKAPIIRAKKA

Tästä herkullisesta reseptistä valmistuu joko yksi suurempi tai muutama pienempi piirakka! Makeat mustikat ja rouskuvan pähkinäinen pohja ovat lyömätön yhdistelmä.

Katso resepti
pekaanipiirakka reseptit
PEKAANIPÄHKINÄPIIRAKKA

Suussasulava, täyteläinen pekaanipähkinäpiirakka saa paahteista makua kookossokerista. Käytä runsaasti herkullisia, kermaisia pekaanipähkinöitä ja tarjoile vaikka jäätelön kera!

Katso resepti
suklaajäätelöt maidottomat
ITSE TEHDYT SUKLAAJÄÄTELÖT

Itse tehtyä vegaanista, gluteenitonta suklaajäätelöä, joka saa makeutta pehmeästä kookosnektarista. Tämä on takuuvarma koko perheen suosikki, ja hauskat puikot voi koristella mielensä mukaan!

Katso resepti
helppo suklaamousse
HELPPO VEGAANINEN SUKLAAMOUSSE

Jopa välipalaksi sopiva suklaamousse valmistuu helposti vain muutamasta ainesosasta – tämä resepti on ollut yksi asiakkaidemme suosikeista niin arkeen kuin juhlaankin!

Katso resepti
marjamuffinit makeutus ilman valkoista sokeria
GLUTEENITTOMAT MARJAMUFFINIT

Nämä kesäiset, pehmeät marjamuffinit ovat koko perheen suosikki. Hellapoliisin reseptissä muffinit makeutetaan viileän raikkaalla koivusokerilla.

Katso resepti
GLUTEENITTOMAT KANELIPULLAT

Pullakahveille täytyy aina olla aikaa! Suomalaisten suosikkileivonnainen, kanelipulla, saa tässä reseptissä suussasulavan tuorejuustokuorrutteen.

Katso resepti
SUKLAAMOUSSEKAKKU

Yksi asiakkaidemme ehdottomista suosikkikakuista on tämä kuohkea suklaamoussekakku, jonka valmistaminen onnistuu yllättävän helposti. Se sopii kaikenlaisiin juhliin tai komeaksi jälkiruoaksi aterian päätteeksi.

Katso resepti
GLUTEENITON MARJAPIIRAKKA

Marjapiirakka on klassikko, johon ei kyllästy kohtaan. Raikkaat marjat tekevät pehmeästä täytteestä vastustamattoman herkullista! Makeutukseen on käytetty eettistä ja ekologista kookosnektaria.

Katso resepti
SUKLAISET PÄHKINÄBROWNIET

Pähkinäbrowniet ovat vaivattomasti valmistuva, suklainen herkku, joka on helppo ottaa mukaan vaikka viemisiksi! Browniet ovat päiväkutsujen ja pienten juhlien herkkuklassikko!

Katso resepti

Katso lisää herkkureseptejä blogistamme >>

MAKEUTUS ILMAN VALKOISTA SOKERIA – VERKKOKAUPASTAMME

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *