Pähkinäinen pekaanipiirakka on loistava valinta loppukesän pimeneviin iltoihin. Kermainen, makea kookosmanna ja kipakat puolukat muodostavat pähkinäisyyden kanssa herkullisen harmonisen kokonaisuuden, joka maistuu koko perheelle! Pekaanipiirakka valmistuu täysin gluteenittomasti ja vegaanisesti pähkinöistä, kookoksesta ja taateleista, joten sitä voi tarjota monenlaiselle herkuttelijallle. Makeutukseen käytetään ainoastaan alhaisen glykeemisen indeksin omaavaa aromikkaan karamellista kookossokeria.

AINESOSAT

TAATELISOSE

18 Medjol taatelia

2 dl vettä

POHJA

Puolet valmistamastasi taatelisoseesta (kts. ohje)

4 dl mantelijauhoa (osa voi olla rouhettakin)

1 rkl kookossokeria

1 tl vaniljauutejauhetta tai 1 tl aitoavaniljaa

0,5 tl merisuolaa

TÄYTE

Puolet valmistamastasi taatelisoseesta (kts. ohje)

1 rkl kookossokeria

0,5 tl merisuolaa

1 dl kookosmannasulaa

1,5 dl puolukoita (pakaste tai tuore)

200g pekaanipähkinöitä (osa kokonaisia, osa rouheena)

ANNOS

1 piirakka

VALMISTUSAIKA

60 minuuttia + 30 minuuttia liotus

Gluteeniton, vegaaninen

PEKAANIPIIRAKKA VALMISTUSOHJE

TAATELISOSEEN VALMISTUS

Aloita huuhtelemalla taatelit. Halkaise taatelit ja poista niistä kivet. Liota taateleita noin puoli tuntia. 

Kaada taatelien liotusvesi pois, ja laita kaikki taatelit blenderiin (voit vaihtoehtoisesti käyttää myös sauvasekoitinta). Lisää 2 dl vettä ja sekoita tasaiseksi soseeksi. Kauho puolet massasta erilliseen kippoon, jossa voit valmistaa pohjan. Puolet massasta voi jäädä blenderiin odottelemaan vuoroaan.

PEKAANIPIIRAKAN POHJA

Kaada kupissa olevan taatelisoseen päälle mantelijauho, vaniljauutejauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi puukauhalla tai nuolijalla. Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan n. 20 cm irtopohjavuoka ja painele valmis pohjamassa tasaiseksi vuoan pohjalle ja reunoille. 

TÄYTE

Ota puolukat pakkasesta huoneenlämpöön ja levitä ne sulamaan laakealle lautaselle. Myös tuoreet puolukat käyvät tähän piiraaseen erinomaisesti.

Valmista sitten vesihaude. Kiehauta pieni määrä vettä kattilassa ja ota se sitten pois liedeltä. Lusikoi kookosmannapurkista noin 5 rkl / 1 dl mannaa lämmönkestävään kuppiin ja aseta kippo lämpöisen veden päälle kellumaan. Anna kookosmannan sulaa valuvaksi, sekoittele tarvittaessa.

Laita uuni lämpeämään 175-asteiseksi. Sekoita kupissa keskenään taatelisose, kookosmanna, kookossokeri ja merisuola, kunnes täyte on tasaista. Maista vielä, onko pekaanipiirakan täytteen makeus kohdallaan, ja lisää tarvittaessa kookossokeria.

Kaada valmis täyte tasoitetun pekaanipiirakan pohjamassan päälle. Lisää seuraavaksi puolukat täytteen sekaan ja sekoittele.

Lopuksi pilko pekaanipähkinät reilun rouheisiksi ja levitä piiraan pinnalle. Laita valmis piiras uunin keskitasolle ja paista 175 asteisessa uunissa 15-25 minuuttia, uunisi tehosta riippuen. Kun manteliset reunat alkavat muuttumaan tumman paahtuneiksi, ota piiras uunista.

Anna pekaanipiirakan jäähtyä ja hyytyä ainakin tunnista kahteen. Nauti palanen piirasta sellaisenaan tai jäätelöpallon ja vaahterasiirapin kera!

pekaanipiirakka reseptit
pekaanipiirakka reseptit 23

NAPPAA OSTOSKORIIN PEKAANIPIIRAKKA-AINEKSET

Varasto loppu
11,50 

Kaikki tuotteet

Kookossokeri, luomu, 230g

2,59 
Lisää ostoskoriin

Jauhot & kuidut

Mantelijauho, luomu 350g

9,95 
Lisää ostoskoriin
Varasto loppu

Makeutus, suola & mausteet

Vaniljajauhe, Luomu, 30g

29,95 

Kaikki tuotteet

Kookosmanna, luomu, 400ml

9,95 
Lisää ostoskoriin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *