Gluteeniton mustikkapiirakka on suussasulavan marjainen herkku, joka valmistuu vaivattomasti niin perhejuhliin kuin pieniin arjen hemmotteluhetkiinkin. Kaurahiutaleet ja murskatut pähkinät luovat täydellisen tekstuurin, jota lämmittävät luomulaatuiset mausteet ja tuoreet mustikat täydentävät. Voit käyttää reseptissä mitä tahansa suosikkipähkinöistäsi – hyvä yhdistelmä voisi olla vaikkapa cashew- saksan- ja pekaanipähkinät!

Näissä marjaisissa leivonnaisissa ei ole käytetty lainkaan valkoista sokeria, ja piirakat saavat makeutensa agavesiirapista ja alhaisen glykeemisen indeksin omaavasta kookossokerista. Käytä luomulaatuista kardemummaa, kanelia ja vaniljauutetta runsaasti, ja lähde todelliselle makuelämysmatkalle! Jos haluat piirakoista vegaanisia, käytä rasvana kookosöljyä, ja jätä ghee hyllylle. Voit valmistaa reseptistä joko pienempiä mustikkapiirakkakuppeja, tai yhden suuren piirakan, juuri tarpeidesi mukaisesti. Parhaalta mustikkapiirakat maistuvat, kun lisäät päälle nokareen kermaista vanhan ajan vaniljajäätelöä tai -kastiketta.

Tämän herkkureseptin on laatinut Justanotherfoodiegramin Michelle.

MUSTIKKAPIIRAKKA AINESOSAT

2 dl kaurahiutaleita

2 dl haluamiasi pähkinöitä tai pähkinöiden sekoitusta

4 rkl kookoshiutaleita

4 rkl kookosöljyä tai gheetä

2 rkl kookossokeria

2 rkl vaahterasiirappia tai agavesiirappia

1 tl kardemummaa

1/2 tl ceyloninkanelia

1/2 tl bourbon-vaniljauutejauhetta

1/2 tl Himalajan kristallisuolaa

2 dl mustikoita, tuoreita tai pakastettuja

ANNOS

4 pienempää tai 1 suuri piirakka

VALMISTUSAIKA

60 min

GLUTEENITON MUSTIKKAPIIRAKKA VALMISTUSOHJE

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.

Murskaa pähkinät hellävaraisesti joko tehosekoittimessa, morttelissa tai käsin, ja lisää kulhoon.

Lisää kulhoon kaura- ja kookoshiutaleet, kookossokeri, vaahtera- tai agavesiirappi sekä mausteet ja sekoita hyvin.

Sulata kookosöljy tai ghee ja lisää taikinaan.

Maista taikinaa, ja lisää mausteita, makeutusta tai suolaa tarpeen mukaan.

Painele taikina neljään pieneen vuokaan, tai vaihtoehtoisesti yhteen suureen vuokaan, ja lisää mustikat. Jos haluat, voit asetella taikinaa myös mustikoiden päälle.

Paista mustikkapiirakka uunissa keskitasolla noin 25-35 minuuttia.

Nauti tuoreet, lämpimät piirakat vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera!

KERÄÄ MUSTIKKAPIIRAKKA-AINEKSET OSTOSKORIISI

Kaikki tuotteet

Kookossokeri, luomu, 230g

2,59 
Lisää ostoskoriin
Varasto loppu

Makeutus, suola & mausteet

Kardemumma jauhe, Luomu, 50g

5,95 
4,49 
Lisää ostoskoriin
17,50 
Lisää ostoskoriin
Varasto loppu
2,49 

Kaikki tuotteet

Ghee, luomu, 300g

11,95 
Lisää ostoskoriin
5,49 
Lisää ostoskoriin
Varasto loppu
4,10 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *