Gluteenittomat kanelipullat on yksinkertaisen helppo ja näppärä versio perinteisistä gluteenittomista korvapuusteista. Gluteenittomat kanelipullat leivotaan muffinssien tapaan, jolloin taikinaa ei tarvitse lainkaan kohottaa! Superhelpot Tuulia Talvion ideoimat gluteenittomat kanelipullat kruunaa kookossokerinen kanelitäyte, sekä ihana maidoton tuorejuustokuorrute. Gluteenittomat kanelipullat sopivat loistavasti gluteenittomien korvapuustien tapaan teehetkiin, juhliin, tai ihan vaikka vain arjen herkutteluun. Oman päivänsäkin ansainneet kanelipullat maistuvat ympäri vuoden. 

TAIKINA

2 dl mantelijauhoa

1 dl gluteenitonta kaurajauhoa

1 dl vaaleaa riisijauhoa

1 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

1/4 tl vaniljajauhetta

ripaus suolaa

5 medjool-taatelia

2 kananmunaa

1 dl mantelimaitoa

3 rkl kookosöljyä

SOKERITÄYTE

½ dl kookosöljyä

2 rkl kookossokeria

2 tl ceylon-kanelia

KUORRUTE

2 rkl vegaanista tuorejuustoa

2 rkl kookosnektaria

pieni ripaus vaniljajauhetta

ANNOS

8 pullaa

VALMISTUSAIKA

60 minuuttia

Gluteeniton, maidoton

NÄIN VALMISTAT GLUTEENITTOMAT KANELIPULLAT ELI  GLUTEENITTOMAT KORVAPUUSTIT

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Mittaa isoon kulhoon mantelijauhot, kaurajauho, riisijauho, leivinjauhe ja mausteet. Sekoita hyvin.

Poista taateleista kivet. Lisää tehosekoittimeen taatelit, kananmunat, mantelimaito ja kookosöljy ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.

Asettele kahdeksan muffinssivuokaa uunipellille ja ”levitä” muffinssivuokien reunoja hieman, jotta saat taikinasta pullamaisen muodon vuokiin. Annostele kaksi ruokalusikallista taikinaa muffinsivuokaan ja tasoita pinta lusikan avulla.

Valmistele sitten sokeritäyte: Sulata kookosöljy juoksevaksi ja sekoita kookosöljy, kookossokeri ja kaneli keskenään tasaiseksi tahnaksi. Annostele sokeritäytettä pienellä lusikalla jokaiseen muffinssivuokaan taikinan päälle. Paista kanelipullia uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kullanruskean värin.

Valmistele sillä aikaa kuorrute. Sekoita tuorejuusto, kookosnektari ja vaniljajauhe keskenään tasaiseksi tahnaksi. Kanelipullat saavat jäähtyä. Koristele ne sitten kuorrutteella.

Tarjoile ja nauti!

2 kommenttia “Gluteenittomat kanelipullat eli korvapuustit

  1. Nelli says:

    Nää on niiin hyviä, siis paras resepti aikoihin. Helppoja ja nopeita arjen piristyksiä. Nam. Nam.
    Tein ilman kuorrutetta.
    Ja vegaanisia, korvasin munat no egg jauheella.
    Oon syöny esim.aamulla teen kanssa puuron jälkeen.
    Kyllä maistuu.😋

  2. Jaana says:

    Hei.
    Bongasin myös tämän reseptin tovi sitten ja oli pakko heti testata vegaanisena. Ja on kyllä kehuttava, että on kyllä suussasulavia puusteja. Ja kerroin reseptistä jo muutamille tutuillekin. On nää niin ihania.
    Huomenna teen toisen satsin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista