Perinteiset karjalanpiirakat Foodinin twistillä: gluteenittomina ja maidottomina sekä entistä ravinteikkaampana. Reseptin on luonut ravitsemusta opiskeleva hyvinvointikirjailija ja bloggaaja Aino Mäkelä, jolle terveellinen ja ravitseva ruoka on intohimo.

AINESOSAT

POHJA

2 dl kylmää vettä
2 tl psylliumia
1/2 tl hienoa merisuolaa
3-4 dl tattarijauhoja

TÄYTE

3 dl kvinoaa
ripaus suolaa
4 rkl kookosmannaa

ANNOS

10-15 annosta

VALMISTUSAIKA

60 minuuttia

Vegaaninen, maidoton, gluteeniton

VALMISTUSOHJE

POHJA

Sekoita ensin keskenään psyllium, suola ja vesi. Anna seisoa hetken aikaa, jotta psyllium turpoaa.

Lisää sen jälkeen joukkoon tattarijauhot ja sekoita huolella. Vaivaa taikinaa kädellä niin, että se on napakkaa ja irtoaa vaivatta kulhon reunoilta.

Muotoile taikinasta pitkä pötkö ja leikkaa se tasaisen kokoisiksi paloiksi. Kauli tai pyörittele käsissä taikinapaloista ohuita, soikion muotoisia levyjä ja nosta ne leivinpaperin päälle.

TÄYTE

Keitä kvinoa ohjeen mukaan kypsäksi.

Lisää valmiin kvinoan joukkoon suolaa ja kookosmanna – sekoita huolellisesti ja anna jäähtyä taikinakuoren valmistuksen ajan.

Lisää soikion keskelle kvinoaa ja rypytä piirakat kauniiksi.

Paista 225 asteisessa uunissa n. 15-20minuutin ajan.

Voitele lämpimät piirakat joko gheellä tai kookosöljyllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *