KVINOA ON KEITTIÖN LUOTTOLISUKE
Kvinoamme on gluteeniton, nopeasti suosiotaan kasvattanut jokaisen keittiön luottolisuke. Se on proteiinipitoisuutensa vuoksi suosittu raaka-aine etenkin vegaanista ruokavaliota noudattavilla. Kvinoa on erittäin riittoisaa, monikäyttöistä ja pitkään säilyvää, joten voit varata sitä kerralla useammankin paketin. Kvinoasta on helppo valmistaa jo alle puolessa tunnissa täyttäviä ja herkullisia aterioita!
Vaalean kvinoan maku on hieman miedompi kuin punaisen ja mustan kvinoan. Kokeile vaihtelun vuoksi myös muita värejä – tai leikittele erilaisilla väriyhdistelmillä.
KÄYTÄ NÄIN
Kvinoaa käytetään riisin ja couscousin tapaan kylmien ja lämpimien ruokien joukossa sekä lisukkeena. Se on ominaisuuksiensa ja herkullisen makunsa vuoksi erinomainen vaihtoehto lisukkeeksi ja osaksi monenlaisia reseptejä. Proteiinipitoinen kvinoamme on oiva lisä tuorepuuroihin, ruokaisiin salaateihin, keitoihin ja pataruokiin. Lisäksi voit käyttää sitä leivonnassa. Kvinoamme sopii myös idätykseen.
Loihdi kypsennetystä kvinoasta herkullinen taboulleh-tyylinen lisuke maustamalla se sitruunamehulla, omenasiiderietikalla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon pieneksi pilkottua sipulia ja tomaattia sekä tuoreita yrttejä kuten basilikaa, korianteria ja minttua. Kruunaa annos oliiviöljyllä!
ALKUPERÄ
Kvinoa eli quinoa on pinaatille ja punajuurelle sukua oleva gluteeniton viljelykasvi, jota on viljelty yli 5000 vuoden ajan Andien vuoristossa Etelä-Amerikassa. Foodinin herkullisen pehmeä vaalea kvinoa on luomulaatuista, ja se on ekologisesti viljelty Perussa.
KVINOA: VALMISTUS
Huuhtele ja liota ennen käyttöä. Keitä kattilassa 1 osa kvinoaa ja 3 osaa vettä, noin 25 minuutin ajan.
Ei sisällä lisä-, tai säilöntäaineita.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).
RESEPTEJÄ
Kvinoa-linssipata, Hellapoliisi
Mansikkainen kvinoasalaatti, Tuulia Talvio
Kvinoa Tabouleh, Mirka Tuovinen (M, G, V)
Hävikkirieskat kvinoasta (M, G)
Vesimelonisalaatti mintulla ja kvinoalla, Mirka Tuovinen (M, G, V)
Kvinotto, Mirka Tuovinen (M, G, V)
Gluteeniton ja vegaaninen kvinotto, Mirka Tuovinen (M, G, V)
Kvinoa-fetasalaatti, Hellapoliisi (G)
Tulinen kvinotto korianterilla (M, G), Mirka Tuovinen

”Kvinoa toimii loistavasti lisukkeena arkiruuissa ja siitä saa myös helposti ruokaisia salaatteja. Oma suosikkini on kesäinen kvinoa-mansikka-salaatti, jolla on helppo hurmata vieraatkin.” – Tuulia Talvio
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.