Focaccia on italialainen klassikko, ja siitä on lukemattomia erilaisia versioita. Tämä gluteeniton focaccia valmistuu helposti muutaman eri jauhon sekoituksesta, ja tomaatit tuovat siihen herkullista mehukkuutta. Focaccian voi koristella monilla eri yrteillä, joten kokeile rohkeasti omia suosikkejasi!
Reseptin on kehittänyt Tuulia Talvio.
GLUTEENITON FOCACCIA AINESOSAT
5 dl noin 40-asteista vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl kookosnektaria (tai hunajaa)
3 dl tummaa riisijauhoa
1 dl tattarijauhoja
1,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 rkl perunajauhoa
1 rkl psylliumjauhetta
1 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
Focaccian koristeluun:
oliiviöljyä
kirsikkatomaatteja
oliiveja
tuoreita yrttejä
ANNOS
1 pellillinen
VALMISTUSAIKA
noin 80 minuuttia mukaan lukien kohotus- ja paistoajat
Gluteeniton, vegaaninen