Nauti raikkaan mausteista salaattia joko lisukkeena, leivän päällä tai keitettyjen kikherneiden ja kvinoan kanssa ruokaisampana salaattina. Salaatti kannattaa koostaa erikokoisista, -värisistä ja -makuisista tomaateista, jotta saat siitä mahdollismman näyttävän ja herkullisen.
raaka-aineet
500 g erilaisia tomaatteja
2 rkl Foodin luomu Extra Virgin oliiviöljyä
1 rkl Foodin sitruuna-inkiväärimehua
2 tl Foodin oreganoa
2 tl Foodin juustokuminaa
½ tl Foodin kookossokeria
¼-1/2 tl Foodin Himalajan hienoa kristallisuolaa
¼-1/2 tl Foodin chilijauhetta
Lisäksi:
Foodin kikherneitä ja Foodin kvinoaa
Koristeluun tuoreita yrttejä esim. korianteria
ohje
Pilko tomaatit pieniksi paloiksi. Voit irrottaa osasta tomaatteja hedelmälihaa pois, jos haluat salaatista vähemmän vetistä. Voit myös valuttaa pilkottuja tomaatteja siivilässä hetken aikaa, jotta ylimääräistä nestettä valuu pois.
Sekoita mausteseos: öljy, sitruuna-inkiväärimehu, oregano, juustokumina, kookossokeri, ¼ tl suola ja ¼ tl chilijauhe. Maista ja lisää suolaa ja/tai chilijauhetta tarvittaessa.
Sekoita mausteseos pilkottujen tomaattien joukkoon ja tarjoa salaatti joko sellaisenaan lisukkeena tai leivän päällisenä tai ruokaisampana salaattina keitettyjen kikherneiden ja kvinoan kanssa.
Tomaattisalaatti on parhaimmillaan saman päivän aikana, kun tomaatit ovat vielä napakoita.