Uuden vuoden aattona on hauskaa koota lettubuffetista omanlainen, herkullinen lettu. Täytteitä riittää, sillä buffettiin voit valmistaa esimerkiksi erilaisia hummuksia, guacamolea, paahdettuja kasviksia sekä Foodin kvinoasta ja hirssistä keitettyä ravitsevaa sekoitusta.
AINEKSET
Suolaiset letut
8 kpl ohuita lettuja
3,3 dl (1 purkki) Foodin kookosmaitoa
2 kananmunaa
3 dl Foodin vaaleaa riisijauhoa
1 tl suolaa
Foodin kookosöljyä tai gheetä paistamiseen
Paahdetut kikherneet
5 dl valmiiksi keitettyjä Foodin kikherneitä
2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
2 tl Foodin BBQ-maustetta
n.1/2 tl suolaa
Paahdettu kaali ja punajuuret
1 iso punajuuri
n.1/4 isosta punakaalista
0,5 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
n.1/4 tl suolaa
Sitruunainen kvinoa-hirssi
1 dl Foodin kvinoaa
1 dl Foodin hirssiä
6 dl vettä
Kasvisliemikuutio
2 rkl Foodin sitruunamehua
1 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
Suolaa maun mukaan
Muut täytteet:
Hummusta esim. Punajuurihummus ja/tai porkkanahummus
Suolakurkkuja
Herneitä
Crème fraichea
Foodin maustettuja pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä
Testaa myös paputahnaa ja ravinteikasta guacamolea
VALMISTUS
Suolaiset letut
Sekoita vispilällä yhteen kookosmaito ja kananmuna. Lisää joukkoon jauhot ja suola ja sekoita taikina tasaiseksi. Lämmitä teflon-pannua ja lisää kookosöljy tai ghee. Ota noin 1 dl taikinaa ja valuta sitä pannun reunoille, kunnes lettutaikina täyttää lähes koko pannun pohjan. Paista molemmin puolin parin minuutin ajan tai kunnes lettu on ruskistunut.
Toista, kunnes kaikki letut on paistettu. Lettuja kannattaa säilyttää esim.keittiöliinan alla, jotta ne pysyvät pehmeinä.
Paahdetut kikherneet
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä kikherneet pellille leivinpaperin päälle. Sekoita joukkoon oliiviöljy, mauste ja suola. Paahda kikherneitä noin 20 min tai kunnes ne ovat päältä rapeita ja sisältä pehmeitä.
Paahdettu kaali ja punajuuret
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pilko punajuuri pieniksi paloiksi ja punakaali ohuiksi lohkoiksi. Hiero kasviksia oliiviöljyllä ja ripottele suolaa päälle. Paahda uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet, mutta ovat vielä hieman napakoita. Tarkkaile kaaleja noin 15 minuutin paiston jälkeen, sillä ohuimmat kaalit paahtuvat nopeasti.
Sitruunainen kvinoa-hirssi
Huuhtele kvinoa ja hirssi pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä kvinoaa ja hirssiä yhtäaikaa kattilassa kasvisliemikuution kanssa. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt ja kvinoa ja hirssi on kypsää. Anna hautua vielä kattilassa kannen alla 5 minuuttia, pois liedeltä. Sekoita valmiin kvinoa-hirssin joukkoon sitruunamehu, öljy ja suolaa tarvittaessa.