Söpöt vegaaniset ja gluteenittomat suklaapiiraat maistuvat täyteläisen suklaisilta. Piiraiden päälle suklaan makupariksi sopii täydellisesti makeat mansikat. Piiraat valmistuvat nopeasti, mutta suklaan jähmettyminen vie muutaman tunnin. Voit siis hyvin valmistaa piiraat jo edellisenä päivänä ja antaa täytteen tekeytyä yön yli.
ainesosat
5 pientä piirasta
Pohja
1,5 dl (70 g) Foodin mantelijauhoja
1 dl (60 g) Foodin vaaleita riisijauhoja
0,5 dl Foodin kaakaojauhetta
¼ tl Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
0,5 dl Foodin neitsytkookosöljyä, sulatettua
0,5 dl Foodin agavesiirappia
Täyte
1,5 dl Foodin kookosmaito
120 g Foodin raakasuklaata esim. 3 levyä Coconut Milk
2 rkl Foodin agavesiirappia
Tuoreita mansikoita
ohje
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Lisää joukkoon sulatettu kookosöljy ja agavesiirappi. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se viiteen osaan. Painele taikina pienten piirakkavuokien pohjalle ja reunoille.
Paista pohjia uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pohja tuntuu kypsältä.
Lämmitä kattilassa kookosmaito, mutta älä lämmitä kiehuvaksi.
Ota kattila pois levyltä ja sekoita lämmenneen kookosmaidon joukkoon raakasuklaa. Lisää joukkoon myös makeutusta ja sekoita hyvin.
Kaada suklaatäyte piirakan päälle ja anna piiraiden tekeytyä yön yli, jotta suklaa jähmettyy. Mikäli tekeytymisaikaa on muutama tunti suklaa ei välttämättä ehdi jähmettyä täysin kiinteäksi.
Koristele piirakat tuoreilla makeilla mansikoilla.