Runebergin päivää vietetään lauantaina 5.2. ja Katarina Furstenborgin kehittämällä reseptillä loihdit helposti herkulliset gluteenittomat Runebergin tortut. Pientä twistiä perinteiseen reseptiin tuo Herkkuisa valkosuklaalevite, joka viimeistelee koristelun. Näitä herkkuja on ihana nautiskella koko perheen kanssa!

Gluteeniton, noin 10 annosta, valmistusaika 40 minuuttia

GLUTEENITTOMAT RUNEBERGIN TORTUT AINESOSAT

TORTUT

1,5 dl Foodinin pekaanipähkinöitä 

3 dl gluteenittomia kaurajauhoja

2 dl Foodinin mantelijauhoja

1 dl Foodinin kurpitsansiemenjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 rkl Foodinin psylliumjauhetta

4 rkl Foodinin kookosmannaa

2 rkl Foodinin kookosöljyä

2 dl gluteenitonta kaurajuomaa (esim. Oddly Good Barista tai Elovena kaurajuoma)

1 iso kypsä banaani

0,5 rkl valkoviinietikkaa

1 dl vaahterasiirappia (Foodinin kookosnektaria)

0,5 tl karvasmantelia

VADELMAHILLO

2 dl (noin 90 g) suomalaisia pakastevadelmia

4 rkl vaahterasiirappia (Foodinin kookosnektaria)

2 rkl Foodinin chia-siemeniä

RUNEBERGINTORTUT VALMISTUSOHJE

Aloita torttujen valmistus sulattamalla vadelmat jääkaapissa edeltävä päivänä tai vaihtoehtoisesti samana päivänä vesihauteessa.

Mittaa vadelmat, vaahterasiirappi ja chia-siemenet kulhoon ja sekoita seos sileäksi hilloksi sauvasekoittimella. Anna hilloin tekeytyä ja jäähtyä 15-20 min ja valmista sillä aikaa taikina.

Murskaa pekaanipähkinät rouheeksi veitsellä tai leikkurilla.

Sekoita kulhossa pähkinärouhe ja kaikki kuivat ainekset.

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.

Sulata kookosmanna ja kookosöljy vesihauteessa.

Mittaa kaurajuoma, banaani, valkoviinietikka, vaahterasiirappi ja karvasmanteli kulhoon. Sekoita ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.

Sekoita kuivat ainekset, neste ja öljy keskenään tasaiseksi taikinaksi.

Lusikoi taikina muotteihin.

Paista torttuja uunissa 20 minuuttia.

Anna torttujen viilentyä ennen kuin aloitat koristelun.

Lusikoi vadelmahilloa torttujen keskelle.

Mittaa noin 1/2 purkillista valkosuklaalevitettä pursottimeen ja pursota valkosuklaaleviteellä ympyrät vadelmahillon ympärille. Nauti!

GLUTEENITTOMAT RUNEBERGIN TORTUT VALMISTUVAT NÄISTÄ AINEKSISTA

-15%

Jauhot & kuidut

Mantelijauho, luomu 350g

8,45 
Lisää ostoskoriin
-15%

Jauhot & kuidut

Psylliumjauhe, luomu 150g

5,50 
Lisää ostoskoriin
-15%
Varasto loppu
4,65 
-21%

Kaikki tuotteet

Kookosmanna, luomu, 400ml

7,95 
Lisää ostoskoriin
-27%

Kaikki tuotteet

Chia-siemen, luomu 600g

5,49 
Lisää ostoskoriin
-15%
5,91 
Lisää ostoskoriin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista