Gluteenittomat, vegaaniset ja hiivattomat sämpylät valmistuvat käden käänteessä Foodin gluteenittomista jauhoista, neitsytkookosöljystä ja porkkanaraasteesta, jonka voit raastaa vaikkapa nahistuneista porkkanoista. Sämpylät ovat oiva tapa vähentää ruokahävikkiä! 

VALMISTUS

150 g porkkanaa, noin 3 porkkanaa 
80 g (1 dl sulatettua) Foodin neitsytkookosöljyä
2 dl Foodin mantelijauhoja 
2 dl Foodin kvinoajauhoja 
2 dl gluteenittomia kaurajauhoja 
1 tl Foodin psylliumjauhetta 
1 tl suolaa 
1 tl leivinjauhetta 
2 dl lämmintä vettä  

valmistus

Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Raasta porkkana raastimen pienimmällä reiällä. Sulata neitsytkookosöljy. 

Sekoita kulhossa yhteen jauhot, psyllium, suola ja leivinjauhe. Lisää joukkoon porkkanaraaste, sulatettu öljy ja lämmin vesi. Vaivaa taikinaa pari minuuttia ja anna tekeytyä noin 10 minuuttia.  

Muodosta taikinasta noin 10 pientä sämpylää leivinpaperin päälle. Taikinan kuuluu olla helposti käsiin tarttuvaa, joten käytä esim. vettä tai öljyä apuna. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. 

Anna sämpylöiden jäähtyä hetken aikaa. Sämpylät ovat parhaimmillaan tuoreena. 

POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME

6,29 
Lisää ostoskoriin

Jauhot & kuidut

Mantelijauho, luomu 350g

9,95 
Lisää ostoskoriin

Jauhot & kuidut

Psylliumjauhe, luomu 150g

6,49 
Lisää ostoskoriin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista