Gluteenittomat, vegaaniset ja hiivattomat sämpylät valmistuvat käden käänteessä Foodin gluteenittomista jauhoista, neitsytkookosöljystä ja porkkanaraasteesta, jonka voit raastaa vaikkapa nahistuneista porkkanoista. Sämpylät ovat oiva tapa vähentää ruokahävikkiä!
VALMISTUS
150 g porkkanaa, noin 3 porkkanaa
80 g (1 dl sulatettua) Foodin neitsytkookosöljyä
2 dl Foodin mantelijauhoja
2 dl Foodin kvinoajauhoja
2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 tl Foodin psylliumjauhetta
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl lämmintä vettä
valmistus
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Raasta porkkana raastimen pienimmällä reiällä. Sulata neitsytkookosöljy.
Sekoita kulhossa yhteen jauhot, psyllium, suola ja leivinjauhe. Lisää joukkoon porkkanaraaste, sulatettu öljy ja lämmin vesi. Vaivaa taikinaa pari minuuttia ja anna tekeytyä noin 10 minuuttia.
Muodosta taikinasta noin 10 pientä sämpylää leivinpaperin päälle. Taikinan kuuluu olla helposti käsiin tarttuvaa, joten käytä esim. vettä tai öljyä apuna. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
Anna sämpylöiden jäähtyä hetken aikaa. Sämpylät ovat parhaimmillaan tuoreena.