Lehtikaalista, viikunoista, Paramesaanista ja sinihomejuustosta makua saavat piirakat ovat herkullisen makuisia suupaloja, jotka sopivat täydellisesti alkupalaksi tai tarjottavaksi salaatin kanssa.
Reseptin saa myös helposti kaksinkertaistettua kuuteen pieneen piirakkaan tai yhteen isoon piirakkaan.
TARVITSET
Ainekset kolmeen pieneen piirakkaan.
2 dl Foodinin mantelijauhoja
1 dl Foodinin riisijauhoja
1/2 dl Foodinin neitsyt kookosöljyä
1/2 dl Foodinin Paramesania
1 kananmuna
1 rkl Foodinin psylliumkuitua
Täyte:
2 dl hienonnettua lehtikaalia
1 tl Foodinin oliiviöljyä
1/2 dl Foodinin Paramesania
1/2 dl Foodinin kuivattuja viikunoita
1/2 dl sinihomejuustoa
1/2 dl kermaa
1 kananmuna
Kuorrute:
1 punasipuli
1 tl Foodinin oliiviöljyä
1 rkl Foodinin kookosnektaria
Foodinin saksanpähkinöitä
valmistus
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Laita kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita taikinaksi. Painele pohja pieniin piirakkamuotteihin.
Esipaista uunissa 15 minuuttia ja valmista sillä välin täyte.
Hienonna lehtikaali ja hiero siihen oliiviöljyä. Lisää Parmesan, hienonnetut viikunat, sinihomejuusto, kerma ja kananmuna.
Esipaiston jälkeen ota piirakkapohjat uunista pois ja lisää niiden päälle täytettä. Paista tämän jälkeen 30 minuuttia. Lisää vielä päälle Paramesania ja paista 5 minuuttia. Nosta jäähtymään.
Viipaloi punasipuli ja kuullota sitä pannulla oliiviöljyssä pehmeäksi. Lisää kookosnektari ja karamellisoi. Lisää jäähtyneiden piirakoiden päälle karamellisoitua sipulia ja saksanpähkinöitä.
Tarjoa alkupalana tai suosikkisalaattisi kanssa!