Jouluinen salaatti voi olla paljon muutakin kuin rosolli tai sienisalaatti. Eikä aina tarvitse edes valita, sillä joulupöytään mahtuvat hyvin niin modernit kuin perinteisetkin salaatit. 

Tämä juhlava salaatti yhdistää suolaista ja makeaa herkullisella tavalla. Karamelisoidut pähkinät tuovat mukavaa purutuntumaa ja omena sekä graanaattiomena hedelmäisyyttä. 

Reseptin on kehittänyt Justanotherfoodiegramin Michelle.

AINESOSAT

Salaatti
pakkaus lehtikaalia
pakkaus baby pinaattia  

1/2 granattiomena
viipaloitu omena
100 g sinihomejuustoa 

Kastike
2 rkl Foodinin oliiviöljyä 
tl Foodinin sitruunamehua 
tl Foodinin omenasiiderietikka 

1 rkl Foodinin agavesiirappia
1 tl Dijon sinappia
rkl tuoretta persiljaa pilkottuna
Suolaa ja pippuria  

Karamelisoidut saksanpähkinät
120 g Foodinin saksanpähkinöitä
rkl Foodinin agavesiirappia

VALMISTUSOHJE

Aloita vipsaamalla kastikkeen ainesosat yhteen. Laita oliiviäljy, sitruunamehu, omenasiiderietikka, agavesiirappi ja Dijon sinappi kulhoon ja vispaa sekaisin kunnes kaikki on hyvin sekoittunut. Lisää persilja ja viimeistele suolalla ja pippurilla. 

Laita saksapähkinät kuivalle pannulle, lisää suola ja paahda kunnes vaalean ruskeiksi. Sulje levy ja lisää ruokalusikallinen agavesiirappia, sekoita kunnes kaikki pähkinät ovat sekoittuneet hyvin agavesiirappiin. Laita lautaselle viileään paikkaan. 

Poista varret lehtikaalista ja revi lehtikaali pienemmiksi paloiksi. Laita kulhoon, kaada valmistamasi kastike päälle ja hiero kevyesti. Lisää pesty pinaatti, graanaattiomenan siemenet, viipaloitu omena sekä murskattu sinihomejuusto. Lisää päälle karamelisoidut saksanpähkinät!  

Nauti tästä ihanasta joulusaalatista! 

P.S. Resepti on laadittu neljälle hengelle mutta voit helposti tuplata tai triplata sen! 

KERÄÄ AINEKSET VERKKOKAUPASTAMME

KOKEILE MUITA RESEPTEJÄMME

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *