Gluteenittoman leivän valmistaminen ei ole vaikeaa! Yhdistele erilaisia gluteenittomia jauhoja saadaksesi leivän koostumuksen ja maun mieleiseksi. Hyviä perusjauhoja leipätaikinaan ovat riisijauhot sekä mantelijauho.
Tässä helpossa pannuleivässä riisi- ja mantelijauhot yhdistetään teff-jauhoihin. Teff-kasvi on hirssinsukuinen kasvi, jolla on pitkät perinteet ruokakasvina Afrikassa. Sen pähkinäinen maku sopii erinomaisesti uuden vuoden leipään, jota tarjoillaan lempeän mausteisen keiton kanssa.
Voit valmistaa leivän muutaman tunnin ennen tarjoilua tai jo edellisenä päivänä. Jos valmistat leivän edellisenä päivänä, voit lämmittää sen uunissa (muutaman minuutin ajan) tuoreen tuntuiseksi.
AINESOSAT
2 tl Foodinin psylliumjauhetta
2 dl vettä
1,5 dl (90 g) Foodinin vaaleita riisijauhoja
1,5 dl (75 g) Foodinin mantelijauhoja
1 dl (60 g) Foodinin teff-jauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 tl Foodinin omenasiiderietikkaa
0,5 dl Foodinin Extra Virgin oliiviöljyä + pannulle 1 rkl
2 dl gluteenitonta kasvimaitoa
tuoreita yrttejä (esim. meiramia, timjamia tai oreganoa) tarjoiluun
VALMISTUSOHJE
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele valurautapannu oliiviöljyllä.
Sekoita kulhossa yhteen psylliumjauhe ja vesi. Anna seoksen turvota geelimäseksi vähintään 5 minuuttia.
Sekoita toisessa kulhossa yhteen kuivat aineet: jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
Kun psylliumseos on tekeytynyt, kaada se kuivien aineiden joukkoon. Lisää myös omenasiiderietikka, oliiviöljy sekä kasvimaito ja sekoita taikina tasaiseksi kevyesti käännellen.
Painele taikina valurautapannun pohjalle ja paista uunin keskitasolla n.35-40 minuuttia. Tarkista leipä noin 30 minuutin paiston jälkeen. Valmis leipä on hieman ruskistunut ja irronnut reunoilta sekä tiiviin tuntuinen keskeltä. Voit testata leipää keskeltä myös tikkutestillä: jos tikkuun jää runsaasti taikinaa, paista leipää vielä n.5-10 minuuttia tarkistaen 5 minuutin välein.
Anna leivän jäähtyä pannussa, leikkaa se paloiksi pizzan tavoin (tai miten haluat) ja koristele tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua.
KERÄÄ AINEKSET VERKKOKAUPASTAMME
KOKEILE MUITA RESEPTEJÄMME
Gluteenittomat omena-chiapannukakut
KERÄÄ AINEKSET VERKKOKAUPASTAMME KOKEILE MUITA CHIA-RESEPTEJÄMME
syys
Lohicurry kookosmaidolla
Lohicurry kookosmaidolla on helposti ja nopeasti valmistuva mausteinen herkkuruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin....
huhti