Valmista lempeän mausteinen keittoliemi punaisella riisillä, ja paahda uunissa keiton kaveriksi kasviksia ja sieniä. Keitto buffetissa kukin saa valita mieluisia lisukkeita omaan keittoannokseensa.

Keiton lisukkeiksi sopivat myös rouhitut maustepähkinät sekä cashewlevitteellä voideltu pannuleipä.

AINESOSAT

1 sipuli 
n. 1 rkl Foodinin Extra Virgin oliiviöljyä 
1,5 litraa vettä 
2 kasvisliemikuutiota 
2,5 dl Foodinin punaista riisiä 
1,5 rkl Foodinin Madras curry -maustetta
3,3 dl Foodinin kookosmaitoa 
½ parsakaali
½ kukkakaali
1 bataatti
1 rkl Foodinin Extra Virgin oliiviöljyä

Foodinin hienoa Himalajan kristallisuolaa 
200 g herkkusieniä
1 rkl Foodinin Extra Virgin oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta 

Keiton päälle: 

tilkka Foodinin sitruunamehua
rouhittuja maustepähkinöitä
tuoreita yrttejä (esim. korianteria) 

 

VALMISTUSOHJE

Pilko sipuli pieneksi ja kuullota kattilassa oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja anna kiehahtaa, kunnes liemikuutio on sekoittunut veteen. Lisää punainen riisi ja keitä hiljalleen kannen alla kasvisliemessä n. 40-45 minuuttia tai kunnes riisi on pehmeää. 

Kun riisi on valmista, ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon Madras curry ja kookosmaito. 

Riisinkeiton aikana voit valmistella kasvikset ja sienet. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. 

Pilko parsakaalit, kukkakaalit ja bataatit pieniksi. Kaalien suuret kukinnot voit laittaa neljään osaan, ja pienemmät kahteen. Bataatti voi olla noin peukalonpään kokoisina kuutioina. 

Aseta kasvikset uunipellille, siten että ne koskettavat toisiaan mahdollisimman vähän. Lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa tasaisesti. 

Paahda kasviksia uunissa noin 20-25 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat ruskistuneet. Käännä kasvikset paiston puolessa välissä. 

Paista sen jälkeen sienet. Siivuta herkkusienet noin 0,5 cm siivuiksi ja sekoita ne oliiviöljy-soija marinadissa. 

Asettele sienet uunipellille leivinpaperin päälle ja paista noin 15-20 minuuttia tai kunnes sienet ovat ruskistuneet.  

Tarjoile keitto kasvisten ja sienten kanssa. Keitto saa lisämakua tilkasta sitruunamehua, rouhituista maustepähkinöistä sekä tuoreista yrteistä. 

Vinkki: Voit kokeilla keiton kanssa myös muita paahdettuja kasviksia, esim.porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, punajuurta. 

KERÄÄ AINEKSET VERKKOKAUPASTAMME

Ale!
Varasto loppu
1,58 
Varasto loppu
Ale!
1,69 
Lisää ostoskoriin

KOKEILE MUITA RESEPTEJÄMME

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *